Cumhuriyet Halk Partisi Bağlar İlçe Başkanı Recep Yavuz, Diyarbakır’da parti çalışmalarını genellikle saha çalışmalarına dönüştürdüklerini ve bunun da halkta karşılık bulduğunu söyledi. Yavuz, “Geçmişte partimiz bölgeden milletvekili çıkarıyordu. Uzun zamandır bölgeden milletvekili çıkartamadık. Şu an CHP’ye katılımlar yoğun bir şekilde devam ediyor. Şu an bizim hedefimiz Diyarbakır’da uzun zamandır çıkartılmayan milletvekillerini  çıkarmak. Bağlar ilçesi 420 bin nüfuslu. Burada vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz” dedi. Yavuz şöyle devam etti:

Dinamik hale getirdik

“Şu an bizim performansı, enerjisi çok yüksek il başkanımız var. Bağlar’da her Perşembe ve Salı saha programlarımız var. Biz bu çalışmada köy statüsünden mahalle statüsüne geçen kırsal mahallelerimizi ziyaret ediyoruz. Yani siyasiye ulaşamam diye düşünen yurttaşlarımızın kapılarını çalıp onların yanında olduğumuzu söylüyoruz. Bugün CHP’de bütün eğitimlerimizi yapıyoruz. Ben bu görevi onurlu bir şekilde yapmanın yanında keyifli bir şekilde de yapıyorum. Biz bir halk buluşması yaptık, o yaptığımız halk buluşmasında da sizler aracılığıyla haber yapılması bizi çok onurlandırdı. Biz o halk buluşmasından çok mesaj aldık. Ondan sonra daha da cesaretlendik ve mücadelemize devam ediyoruz.” 

Gençlik ve kadın örgütü

Cumhuriyet Halk Partisi Bağlar İlçe Başkanı Recep Yavuz, göreve geldikten sonra gençlik kollarını yeniden oluşturduklarını belirtti, “Gençlik örgütümüz zehir gibi, her gün sahadalar. Bize her hadi şuraya gidelim, bunu yapalım diyorlar. Gençlerimize çok değer veriyoruz” dedi. Yavuz şöyle devam etti:
“Bizim de profesyonel anlamda çok tecrübemiz olmasa da, bölgede yaşadığımız için yapılabilecek siyasi manevraları biliyoruz. Kadın kollarımızda artış gerçekleştirdik. Kadın üye sayımız arttı. Genel Başkanımızın gündeme getirdiği özellikle aile destek politikalar sigortasını da ev ev dolaşıp yurttaşlarımızla paylaşıyoruz.”

Bıçak kemiğe dayandı

Cumhuriyet Halk Partisi Bağlar İlçe Başkanı Recep Yavuz, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun gösterdiği etkin çalışma ve kararlılığı nedeniyle şanslı olduklarını da kaydetti. Yavuz, bölgede yoksulluk ve işsizlik konusunun önceliğine dikkat çekti,  şöyle konuştu:
“Bu bahsetmiş olduğumuz ekonomik kriz başlamadan önce yapmış olduğu Genel Başkanımızın gündeme getirdiği karakış fonu isteği var. Bu isteği hala AKP tarafından gündeme getirilmedi. Bizler yine de bu karakış fonunun devreye girmesi için basın açıklaması yaptık ve orada gençlerle, kadınlarla beraber açıklama yaptık. Burada bir sloganımız vardı “eğer tencerede kaynatacak bir aşınız yoksa, tencereye de gerek yoktur” dedik ve tencereleri attık. Sosyo ekonomik ve sosyo kültürel gelir seviyesi düşük olduğu için insanlarımız geçinemiyorlar. Artık hayatta yaşamaya tahammülleri kalmamış gibi. Bıçak kemiğe dayanmış. Bu ekonomik krizi gerçekten sonuna kadar yaşıyorlar ve biz halkımızın yanında olmak için elimizden geleni yapmaya hazırız.”

Kayyum yönetemiyor

Diyarbakır’da ve ilçelerinde kayyum olarak atananların yanlı bir yönetim gösterdiğini, halka ulaşma konusunda umursamaz davrandıklarını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Bağlar İlçe Başkanı Recep Yavuz, sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerini CHP’nin verdiğini anımsattı. Yavuz şunları söyledi:
“CHP’nin bireyi olduğum için kendimden ve partimden onur duyuyorum. Bugün sosyal belediyecilik anlayışını bizler İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Ankara’da Mansur Yavaş’tan gördük. Her ay mesela belli bir miktarda süt veriliyor. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Diyarbakır’da daha önceden seçilmiş olan, hak gaspıyla görevden alınıp yerine kayyumların atanmasına karşıyız. Bunun yanında yapmış oldukları her hangi bir hizmetlerini de göremedik. Yollarımız yok, sosyal yardımları dağıtırken bile bencilik ve bircilik uygulayarak ihtiyacı olan mağdur kesimlere ulaşamadığı kanaati var bizde. “

Anadilde eğitim kandırmacası
AK Parti’nin bölgede yapmadıkları şeyleri bile yapmış gibi gösterdiğini söyleyen Yavuz, “Biz yıllardan sonra AKP’nin yaptığının beceriksiz bir aldatmaca olduğunu gördük. Bugün ana dilde eğitimin temel bir hak olduğunu söylediler ve bu doğrultuda hareket ettiler. TRT Kürdi’yi açtılar, okullarda seçmeli ders koyduk falan dediler ama bunların hepsi yalan oldu” dedi Yavuz şunları söyledi:
“21 Şubat Dünya Ana Dil Eğitim günüydü. Basın yoluyla AKP’nin il başkanı Şerif Aydın’ın yazısını okuduk. Bizler Kürt yurttaşlarımıza hak ettikleri bütün hakları verdik dedi. Evet bunlar var ama sembolik var, içi dolu değil. Bugün TRT Kurdi’nin yaptığı bütün programlarda alakasız kelimeler ve kürt kültürünü yansıtmayan görüntüler var. Ben o kanalı açtığımda benim kültürümü yansıtan şeyler görmek isterim. Ama eğer ben bunu göremiyorsam bu yapı sembolik demektir. Bunun yanında seçmeli dersi biz eğitim hayatına kattık diyorlar. Evet var fakat velilerimizin talepleri doğrultusunda dilekçe verdikleri zaman Kürtçe seçmeli ders şu an yok diyorlar. Kürtçe seçmeli dersin olduğu bir okulu bize gösterebilirler mi? Kılıfı var kendisi yok.”

Editör: TE Bilişim