TÜİK verilerine göre, tüketici enflasoyu 2022 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 2,98, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 35,64 artış gösterdi. Mayıs ayında yıllık çekirdek enflasyon yüzde 56,02 olarak gerçekleşti. Veriler üretici fiyatlarındaki artış ivmesinin de devam ettiğini gösterdi. Buna göre Mayıs ayında üretici fiyat endeksi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 132,16 arttı ve rekor düzeye yükseldi. Aylık bazda üretici fiyat endeksindeki artış ise yüzde 8,76 olarak kaydedildi. Bu verilerin ardından yıllık tüketici enflasyonu ile üretici enflasyonu arasındaki makas 58,7 puan ile rekor seviyeye yükseldi.

TÜİK'in açıkladığı rakamları değerlendiren Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan tepkisini sosytal medya üzerinden duyurdu.

Babacan mesajında TÜİK yerine Ahmet Hamdi Tanpınar ölümsüz eseri 'Saatleri Ayarlama Enstitüsü'ne gönderme yaparak  'Rakamları Ayarlama Enstitüsü' ifadesini kullandı. İşte Ali Babcan'ın paylaşımı...

Rakamları Ayarlama Enstitüsünün açıkladığı enflasyon %73. Artık kronik yüksek enflasyon dönemini yaşıyor, hiperenflasyon dönemine koşuyoruz. Bu ülke bunların hiçbirini hak etmiyor. Biz, kontrolden çıkan bu enflasyonu yeniden tek haneye düşüreceğiz.

Editör: TE Bilişim