Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Başkan Adayı Avukat Mustafa Çetin 5 Nisan Dünya Avukatlar Günü için paylaşımda bulundu. Avukat Çetin, ''Son yıllarda maalesef görevi başında öldürülen, gencecik yaşlarına rağmen yaşamlarına son veren meslektaşlarımızın olması bizi derinden üzmektedir.'' dedi ve şu ifadeleri kullandı:

Değerli Meslektaşlarım, Savunma mesleği diğer ülkelerdeki gelişiminin aksine, ülkemizde her geçen gün kan kaybetmeye devam etmektedir. Son yıllarda maalesef görevi başında öldürülen, gencecik yaşlarına rağmen yaşamlarına son veren meslektaşlarımızın olması bizi derinden üzmektedir. Aslında sorunların ve çözümlerin bilinmesine ve örgütlü olmamıza rağmen, çözümleri uygulamaya sokamıyor, çöküşü engelleyemiyor ve ne yazık ki hep birlikte düşüyoruz. Bugün gelinen bu vahim noktada herkesin sorumluluklarını kabul ederek, öz eleştiri yapması zamanıdır. Bilinmelidir ki, Avukatın olmadığı yerde ne bağımsız savıınmadan ne adaletten ne de huzurdan bahsetmek mümkündür. 
Hukukçular, Avukatlar, Barolar, TBB, Adalet Bakanlığı başta olmak üzere Siyasi İktidarlar, Muhalefet Partileri ve Hukuk Fakülteleri hepimiz yargının ve savunmanın temsilcisi olan avukatların içinde bulunduğu bu durumdan sorumluyuz. 
Hiç vakit kaybetmeden, gerek yargının gerekse savunmanın temsilcisi avukatların sorunlarının çözümü için tüm bileşenlerin birlikte hareket etmesi gerekmektedir. 
Böyle bir ortamda tüm meslektaşlanmın 5 Nisan Avukatlar Gününü kutluyorum. 

Editör: TE Bilişim