Geçtiğimiz günlerde, 24 Nisan 1915 yılında gerçekleşen olaylar hakkında yapan siyasi yetkililer, Ermenilere soykırım iddiasında bulunmuş, toplum tarafından tepki çekmişti.

Azerbaycan Türkleri Dost Dernekler Federasyon Başkanı İsa Ambarcı, yapılan bu açıklamaları sert bir şekilde eleştirdi.

Ermenilerin Hocalı'da yaptığı katliama vurgu yapan Ambarcı, " Adaletten bahsedenlerin HOCALIDA yapılan SOYKIRIMI unutup bu bölücü terör örgütünün Mecliste ki ayağını savunanların  diğer siyasi partilerin içindeki   ERMENİ sevicileri 1915 yılı için özür dilenmesini savunan CANAN KAFTANCIOĞLU, Sezgin TANRIKULU sizi hiç unutmayacağız siz ve sizin gibileri bizlerin karşısına hangi yüzle çıkacaklardır" sorusunu sordu.

Ambarcı, şunları kaydetti:

"Biz Azerbaycan Türkleri Dost Dernekler Federasyonu Genel Merkez olarak sözde soykırım suçlamasını tümden reddetmekle birlikte bu isnadı dillendirelerin düşüncelerinin bizim nezdimizde hiç bir  hükmü yoktur . Ermeni ihanet şebekelerinin Türkiye ayağını oluşturan PKK'nın siyasi ayağı HDP'nin de sözde soykırım yalanına sarılması siyasi ve hukuki bir karar aşamasına gelindiğine işarettir. Türk milletine soykırımcı diyen  örgütün ayakçılığını yapanların birde ağa babalarından aldıkları destekle hain şimarık Garo gibi hatsizlerin ne siyasette ne de Gazi Mecliste yerinin olmadığı kanaatindeyiz. MECLİSİMİZİN ACİL BİR KARAR ALARAK 1915 YILININ Soykırım olarak tanımlayanların yargılanması gerekmektedir. Her fırsatta Barıştan, Haktan, İnsan Haklarından, Adaletten bahsedenlerin HOCALIDA yapılan SOYKIRIMI unutup bu bölücü terör örgütünün Mecliste ki ayağını savunanların  diğer siyasi partilerin içindeki   ERMENİ sevicileri 1915 yılı için özür dilenmesini savunan CANAN KAFTANCIOĞLU, Sezgin TANRIKULU sizi hiç unutmayacağız siz ve sizin gibileri bizlerin karşısına hangi yüzle çıkacaklardır.
Ne Mutlu Türk'üm diyene"

Editör: TE Bilişim