Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Asgari ücret, döviz kurundaki hareketlilik, fahiş fiyatlar, 3600 ek gösterge ve salgında son durumun ele alındığı toplantı sonrası Erdoğan açıklamalarda bulunuyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısı saat 16.35’te başladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin de ilk kez katıldığı toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle;

*Türkiye, şehit yakınlarına galiz küfürle eden bir milletvekilinin şokunu atlatamamışken, bu defa da Genel Kurul'da yaşanan bir başka edepsizlik örneği ile sarsılmıştır.

*Üstelik bu edepsizlik Meclis'in ikinci büyük partisinin genel başkanı tarafından gerçekleştirilmiştir. Herkes yüce Meclis’e saygı göstermelidir.

*Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin asaletine, nefasetine, nezaketine, nefasetine, izzetine velhasıl bu yüce kurumun faziletine uygun davranışlar sergilemeye davet etmek de bizim görevimizdir.

*Yeni Hazine Bakanımız Nureddin Nebati’yi burada tekrar tebrik ediyorum.

*Katar’la bugüne kadar siyasi, askeri, ticari, ekonomik ve kültürel konuları kapsayan toplam 84 mutabakat imzalayarak iş birliğimizi sürekli ileriye taşıdık.

*Türkiye’nin yatırım atağı her anlamda hızla sürmektedir. Ülkemizin dört bir yanında kimi kendi vatandaşlarımız tarafından kimi uluslararası yatırımcılar tarafından sürdürülen yatırımları yakından takip ediyoruz. 

YENİ EKONOMİ MODELİ

*Ülkemizi istihdam ve büyümeyle ileri taşıyacağız. Küresel ekonomideki belirsizlikler ortadan kalktıkça önümüzü daha iyi göreceğiz.

*Biz ne yaptığımızı, nasıl yapacağımız iyi biliriyoruz. Milletimizden bize güvenmesini ve sabırlı olmasını istiyoruz.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

*Milletimizin üzerindeki yükünü azaltmak için adımları birer birer atıyoruz. Asgari Ücrette de aynısını yapacağız.

STOKÇULARIN MALLARINA EL KONULACAK

Katar ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Stokçuluk yapanları uyaran Erdoğan, "Bundan sonraki süreçte cezai müeyyidelerin çok daha yüksek olacağının sinyalini şimdiden veriyorum. Bunu bilsinler ve bu stokçuluğa tevessül etmesinler. Hem ellerindekine el koyacağız hem de cezai müeyyideleri yüksek tutacağız" dedi.

Editör: TE Bilişim