Ankara'da etkili olan sağanak yağışın ardından meydana gelen selde 2 kişi kayboldu. Kayıplardan İlkay Yiğit hayatını kaybetti. İçişleri Bakanlığı İsmail Çataklı, kaybolan diğer kişinin aracının selde sürüklenmiş olarak dere yatağında bulunduğunu ve arama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

DHA'nın aktardığına göre, Altındağ Karapürçek Mahallesi Tatlar Deresi, yoğun yağış nedeniyle taştı, çok sayıda araç sel sularıyla sürüklendi.

Rehabilitasyon merkezinde servis şoförü olarak çalışan 27 yaşındaki İlkay Yiğit'in sel sularına kapıldığı öğrenildi. Sürüklenen ticari araç içindeki kişinin suya kapılma anının cep telefonu kamerasıyla çekilen görüntüsü ortaya çıktı. Görüntüde, ticari aracın sel sularında sürüklendiği yer aldı. Araç sürüklenirken bir anda kapının açılarak, içindeki kişinin sel sularına kapıldığı görüntüde yer aldı.

Kayıp ihbarı üzerine 21 kişilik AFAD ekibi ile 23 kişilik Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi bölgeye sevk edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin de destek verdiği arama çalışmaları sonucu Yiğit'in cansız bedeni, dere kenarında sel sularıyla sürüklenen ağaç dallarının arasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Mamak İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit için taziye mesajı paylaştı. 

Kılıçdaroğlu, mesajında "Ankara’da yaşanan felakette sel sularına kapılarak yaşamını yitiren Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcımız İlkay Yiğit’in acısını yaşıyoruz. Yol arkadaşımız İlkay Yiğit’e Allah’tan rahmet, ailesine, partimize ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Başımız sağ olsun!" ifadelerine yer verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Twitter hesabından "Kentimizde yaşanan sel felaketinde partimizin Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit'i kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum" paylaşımını yaptı.

Editör: TE Bilişim