Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet eylemlerine bir yenisi Konya’da yaşandı. Geçen perşembe gecesi saat 02.45 sıralarında Konya’da Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne bağlı Meram Tıp Hastanesi’ne H.E.Ç. adlı genç kız kendisiyle ilgilenilmediği gerekçesiyle görevli doktorlara saldırdı.

Hastanedeki görevlilerce “beyaz kod” olarak adlandırılan alarmın verilmesi sonrasında bölgedeki polis merkezinde görevli polis ekipleri hastaneye ulaştı. Polisin hastaneye gelmesinin ardından yapılan araştırmada, genç kızın görevli doktorlara yönelik "Gerizekalılar sizi boşuna dövmüyorlar. Bir b..tan anlamıyorsunuz zaten, dövmek lazım sizleri" şeklinde hakaret ettiği belirlendi. 

Olayın sonlanmasının ardından genç kızın saldırısına uğrayan doktorlar S.A., M.K. ve M.İ. şikayetçi olarak ifade verdiler. Polisin kontrolü sağlaması sonrasında gözaltına alınan zanlı H.E.Ç., savcının talimatıyla sabaha kadar polis merkezinde gözaltında tutuldu. 

Mevcutlu olarak sabah saatlerinden savcılığa çıkartılan zanlı H.E.Ç hakkındaki tutuksuz yargılanma ve adli kontrol şartı gereğince serbest bırakıldı. Ancak, savcılık bu karara itiraz ederek zanlı genç kızın tutuklanmasını talep etti.  (T24)

Editör: TE Bilişim