Muğla Milas'ta yangınla mücadele sürerken öğleden sonra rüzgarında etkisiyle alevler, Kemerköy Termik Santraline sıçradı.

Santraldeki personel tahliye edilirken, terminalde bulunan patlayıcı maddeler dışarı çıkarıldı. Santralde yoğun bir tahliye çalışması yürütülüyor. 

Saat 21'de termik santrale ulaşan yangınla mücadele yoğun bir şekilde sürüyor.

Bölge tamamen kapatıldı ve giriş-çıkışlara izin verilmiyor. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli santralde incelemelerde bulunurken alevler bölgeye yaklaştı. Bakan Soylu ve Bakan Pakdemirli santralle ilgili durumu Ören Jandarma Karakolu'ndan takip ediyorlar. 

Uzmanlar tarafından termik santralde olası bir yangının patlamalara neden olmayacağı elektrik kesintileri yaşanacağı belirtiliyor. Buhar gücüyle çalışan bir santral olduğu için patlama yaşanmayacağı ifade edildi. 

Kemerköy Termik Santrali'nde bulunan hidrojen tüpleri günler öncesinden yangın tehlikesine karşı boşaltılmıştı.Etrafına hendekler kazılıp önlemler alınmıştı.

MSB'DEN TAHLİYE AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından, "Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangınının bölgedeki termik santraline yaklaşması üzerine, iskelede toplanan vatandaşlarımız Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait çıkarma gemilerimizle emniyetli bölgelere tahliye ediliyor" açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim