SON MÜHÜR - SEMRA İĞTAÇ

Dernek Başkanlarının açıklamalarından satır başlıkları şöyle:

"Bizim en büyük derdimiz tehlikeli sınıf kategorilerinin değişmesi. Az tehlikeli gruptan tehlikeli sınıfa geçmek istiyoruz" "Şuanda kısıtlama nedeniyle yüzde yüzlük bir kurye grubunun yüzde yirmisi ya da otuzu çalışamayacak. Çünkü aramızda sigortalı olmayan arkadaşlarımız var. Sigortasız çalıştırılana ceza kesilecek"

"Esnaf 7500 TL’ye ya da 9000 TL'ye kurye bulamıyor, dükkan kapatıyor haberleri kesinlikle yalan. Asgari ücretin altında çalışan kuryeler var. On dört, on altı saat 3000 ile 4000 arası maaşlara çalışan arkadaşlarımız var"

"AVM'lerde malların, eşyaların yüklendiği asansörler mevcut. Müşteri asansörüne binmememiz için oraya yönlendiriyorlar. Hatta birçok AVM'de kuryeler iş kıyafeti ile gezemiyor. Mağazalara paket götüremiyor"

"Bizim tahminimizce 253 kurye pandemi döneminde maalesef vefat etti. Kazalar kaçınılmaz oluyor. Özellikle iftar vakitlerinde kuryeler zaman baskısı altında kaza yapabiliyor. Bu nedenle bize sigorta yapmayan şirketler var. Bir sigortacı bizi aradığı zaman kurye olduğumuzu söyleyince size sigorta uygulamamız yok diyorlar"

"Meclise sesleniyoruz. Bizi tehlikeli sınıfa sokun. Çünkü bizim meslekte emekli olan kuryemiz yok. 45 yaşını gören kuryemiz çok nadir. Ya kazalarda ölüyorlar ya da meslek hastalığından başka mesleğe geçiyor"

Editör: TE Bilişim