İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Bir televizyon programına katılan Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, yaptığı konuşmalara yönelik açıklama yaptı. AK Partili Hızal açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; ‘’Tekrardan ‘Bizi cezalandırıyorlar’ mantığı ile hareket etmeye başladılar. Sayın Tunç Soyer, 2.5 yıldır kullandığı yaklaşık 25 milyarlık bütçe ile İzmir’in hangi sorununu çözmüştür? Bu sorunları çözmek noktasında, AK Parti olarak hangi projesine karşı çıkmışızdır? Kendisi de çok iyi biliyor ki, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kararların yüzde 98’ini oy birliği ile geçiriliyor. Bunlardan bazıları krediler. Bu krediler de oy birliği ile geçiyor. Ancak bu kredilerin kullanılması ve borçlanma limitlerinin aşılmasına rağmen İzmir’de yatırımsal anlamda elle tutulur hiçbir şey yapılmadı. Trafik, koku, alta yapı, kentsel dönüşümde hala aynı noktadayız. Hatta geriye doğru bir gidiş mevzubahis. Vatandaşın eleştirilerine kulak tıkayan Sayın Soyer, verdikleri sözleri bile yerine getiremiyor. Tek kişilik gösteri havasında yaptığı sunumlar, hala sunum olarak kalmaya devam ediyor.’’ dedi.

Halkapınar-Otogar metro hattı, hızlı tren projesi ile entegre bir proje

Halkapınar-Otogar metro hattı eleştirilerine değinen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, ‘’Projeler yatırım programına alınır, yatırım programında bir ‘izbedel’ belirlenir daha sonra bütçeler arasında aktarım yapılır. Bunu Tunç Soyer’de çok iyi bilir. Burada İzmirlileri yanıltmasının hiçbir anlamı yoktur. Kaldı ki bu proje büyük ontanlı bir proje. Halkapınar–Otogar metro hattı aynı zamanda, İzmir-Ankara arasında yapımı devam eden hızlı tren projesi ile entegre bir projedir. Dolayısıyla bu süre içerisinde hızlı tren projesinin tamamlanması ile başlayacak bir projedir. Her yıl aynı konu üzerinden gündeme getirme çabaları, kendi icraatsizliklerinin üzerini örtmekten başka bir şey değildir.’’ dedi.

’Hükümet İzmir’i cezalandırıyor’ algısı yeniden nüksetti

‘’’Hükümet İzmir’i cezalandırıyor’ algısı ve söylemi, CHP’li yöneticilerin eski rahatsızlıklarıydı. Maalesef yeniden nüksetti.’ diyen Hızal, ‘’Kimin İzmir’i cezalandırdığını biz çok iyi biliyoruz. Depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen çatısı akan bir barakada belediye hizmeti veren CHP yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi; bir deprem anıtı dışında hiçbir yatırım yapamayan CHP yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yılda 800 konutu yapan ve teslim etmeye başlayan hükümete İzmir’i cezalandırıyor söyleminde bulunması çok gülünç. Artık İzmirliler bu söyleme inanmıyor. Bu şehirde yaşayan hemşehrilerimiz, evlerinden sokağa çıktıklarından itibaren nasıl bir yerel yönetimsizlikle karşı karşıya her gün yaşıyor. Algı siyaseti ile işini yürütmeye çalışanlar, veremedikleri hizmetlerden ötürü, 4.5 milyon İzmirliyi cezalandırıyor.’’ dedi.

Elektrik Fabrikasını da alıp, ne idüğü belirsiz bir vakfa mı teslime edecek?

İzmir Büyükşehir Belediye’sini reklam ajansı gibi kendisine kullanan Sayın Soyer, ‘’Canı sıkıldıkça elektrik fabrikası söylemi ortaya koyuyor. Ama ortada olan hukuki sorunları kendisi de çok iyi biliyor! Bıraksın elektrik fabrikasını, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Meslek Fabrikası’nı, kime, hangi amaçla verdiğini İzmirlilere açıklasın? Elektrik Fabrikasını da alıp, ne idüğü belirsiz bir vakfa mı teslime edecek?’’ dedi.

Editör: TE Bilişim