AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile Seferihisarlı balıkçı ve tur teknecileri ile bir araya gelen AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın proje aşamasında olan Sığacık Girlen Balıkçı Barınağı hakkında müjdeler verdi. Akarca ve Doğanbey’de planlanan balıkçı barınakları ile ilgili gelişmeleri de aktarıp vatandaşın sorularını yanıtlayan AK Parti İzmir Milletvekili Dağ ve Başkan Aydın’a Sığacık, Akarca ve Doğanbey Su Ürünleri Kooperatiflerinin başkanları da eşlik etti.

Toplantı sırasında Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü’nü telefonla arayıp süreçle ilgili son durumu Seferihisarlı balıkçılara aktaran AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, daha önce yürütme durdurma kararı alınan ancak istinaf mahkemesinde iptal edilen durdurma kararı sonrası yasal engelin resmi olarak kalkması sonrasında sürecin tekrar başlayacağının müjdesini verdi.

Konu ile ilgili süreci takip ettiklerini dile getiren Başkan Aydın ise hukuki sürecin tamamlanması sonrasında Akarca Balıkçı Barınağı’nın özel bir talep ile resmi olarak yatırım planına teklif edilebileceğinin altını çizdi.

Doğanbey Balıkçı Barınağı ile ilgili gelişmeleri de paylaşan Başkan Aydın, “Son iki kurumun görüşü kalmıştı. İl Tarım Müdürlüğü görüşünü verdi. Şimdi Milli Emlak Daire Başkanlığı’nın görüşü kaldı onlar da çalışmalarını bitiriyorlar. Önümüzdeki hafta çalışmalarını tamamlayıp, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na teslim edecekler sonra planların onaylanması sürecine geçilecek” diyerek 2023 yatırım planına teklif edilebileceğinin müjdesini verdi.

Editör: TE Bilişim