İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye'nin kuraklık nedeniyle kuruyan gölleriyle ilgili sosyal medyadan videolu bir paylaşım yayınladı. NASA Kuraklık Haritası'na yer verilen videoda Gölmarmara, Tuz Gölü, Karataş Gölü, Büyük Menderes Nehri'nin kurumuş görüntüleri de yer aldı.

Soyer söz konusu videoyu "Ülkemizdeki su kaynaklarının yüzde 77’si tarımsal sulamada kullanılmaktadır. Kuraklığa ve yoksulluğa yol açan yanlış su kullanımı ve yanlış tarım politikalarına geçit vermeyeceğiz. Mücadelemizin sebebi budur" mesajıyla paylaştı.

KAYA: HER YIL 92 MİLYON METREKÜP SUYU KAYBEDİYORUZ

Soyer'in kuraklığa neden olarak yanlış su kullanımı ve tarım politikalarını göstermesine AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya tepki gösterdi.

Kaya, içme suyunda Türkiye'deki en büyü kayıp kaçak oranının İzmir'de olduğunu yanıtını vererek Büyükşehir'in politikalarını eleştirdi. Kaya, "Yanlış su kullanımı ve yanlış politikalar mı dediniz! İçme suyunda, Türkiye'deki en büyük kayıp kaçak oranı İzmir'de. Her yıl, bir Tahtalı Barajı kadar, 92 Milyon Metreküp suyu şebekede kaybediyoruz. Altyapıyı yenilemeyerek, İzmir'in suyunun yüzde 35'ini zayi eden sizsiniz!" dedi.

Editör: TE Bilişim