KERİM UĞUR / SON MÜHÜR - AK Parti Konak İlçe Gençlik Kolları tarafından Alsancak'ta kurulan AK Nokta'ya saldırı düzenlendi.

İddialara göre AK Parti Konak İlçe Gençlik Kolları tarafından Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesinde üye kayıt için kurulan AK Nokta standına kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı düzenlendi. İlk olarak gençlik kolları üyeleri ile sözlü tartışma şeklinde başlayan olay arbedeye dönüştü. Olay büyümeden kısa sürede sona erdi. 

Konuyla ilgili ilk açıklama AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'dan geldi. Dağ, sosyla medya hesabından yaptığı açıklamada " Kendilerine hakaret eden zorba sokak çetelerine karşı, gençlerin siyasette önünü açan ve demokratik yollarla davasını savunmayı öğreten liderlerinin ismini yürekten haykıran genç kardeşlerim, harikasınız! " mesajını paylaşarak AK Partili gençlere destek verdi.

AK Gençlere destek

Dağ'ın yanı sıra AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan da " Bugün Konak Kıbrıs Şehitleri Caddesinde Konak Gençlik Kollarımız tarafından kurduğumuz standa saldıran ‘’Çapulcu provakatör’’ takımını şiddetle kınıyorum. Sizler zorbalıklarınızla Tayyip Erdoğan’ın Gençliğini yıldıracağını mı sandını? Gafiller." mesajını paylaştı.

AK Parti İzmir İl Tanıtım ve Medya Başkanı Dilaver Kişili de  " Görüyoruz ki; Cumhurbaşkanımıza saldıranların maneviyatsızlıkta,hadsizlikte zirve yapan şiddet dili, AK Gençliğin standına yapılan saldırıda yine hortladı! CHP’li Dila Kayurga bu saldırıya “eleştiri” diyerek, tahammüle davet etmişler ama bu düpedüz demokrasi düşmanlığıdır! Halkın sandığından çıktık, halkın içindeyiz! Bu da haktır, yasaldır, cesaret gerektirmez! Tam tersine; buna tahammül edemeyip saldırıya geçenlerin adalet duygularını, sözde savundukları ilkelerini ve muhalefet dillerini sorgulamaya ihtiyacı vardır! " yorumunda bulundu.

Editör: TE Bilişim