24 Kasım Öğretmenler Günü’nün anlam ve önemi adına, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitime verdiği önemi vurgulayan Gürel, Atatürk’ün savaş döneminde bile okulları ziyaret ettiğini söyledi. Atatürk’ün okul ziyaretlerine, habersiz giderek incelediğini belirten Gürel, şunları söyledi:

Mustafa Kemal Atatürk, savaş dönemi yıllarında bile 160’ı aşkın okulu gezmiştir. Öğretmen liselerini, ilkokulları geziyor. 1925’te, Bornova’da on ilkokulu habersiz geziyor. Haber verse temizlik yapılacak, düzenlecek. İlk gittiğinde beğenmiyor ama beğenmedim demiyor. Ancak, 11 ay sonra tekrardan gittiğinde, ‘Bu sefer çok beğendim’ diyor. Mustafa Kemal, vatanı kurtarmış ve emaneti öğretmenlerle gençlere vermiş. Çünkü, yarınlar lazım”

“Bunun acısını yarınlar çekecek”

İktidarın, art arda eğitim sistemini değiştirmesini eleştiren Gürel, Milli Eğitim’in sürekli politika değiştirmesinin gelecekte büyük bir probleme yol açacağını belirterek “Eskiden, birinci sınıfa da beşinci sınıfa da eğitim veren öğretmenler vardı. Eğitim daha iyiydi. Şimdi eğitim çok aşağılarda. İlkokulu bitirmiş, adını soyadını yazamayan çocuklar var. Biz, bunun günahını çekeriz” dedi.

Editör: TE Bilişim