Sağlık çalışanlarının haklarını savunan Doğruyol, ‘’Üç gün alkışlanıp unutulan sağlık çalışanları haklarını istiyor’’ ifadesini kullandı.

“Koronavirüs tedbirleri kapsamında yayınlanan genelgede sağlık çalışanlarımız yine yok. Bıçak kemiğe dayandı. Üç gün alkışlanıp unutulan sağlık çalışanları haklarını istiyor. Bugüne dek koronavirüs tedbirleri konusunda yayınlanan genelgelerin sağlık çalışanlarını kapsamaması sağlık çalışanlarımızı üzdü, kırdı, küstürdü. İstifa etmeleri, emekli olmaları yasaklanan, yıllık izinleri kullandırılmadan, durmadan dinlenmeden, izin kullanmadan, aile bireylerinin bile sağlığı göz önüne alınmadan çalıştırılan sağlık çalışanları bitti tükendi. Yapılan uygulamalarda kendilerinden her türlü fedakârlık istenen ve her türlü fedakârlığı yapan sağlık çalışanlarımızın, kendilerinden geçtik bide ailelerinden fedakarlık istemek ne insani ne de vicdanidir.”

Ahmet Doğruyol, tüm memurların idari izin yapabiliyorken, sağlık çalışanlarının unutulduğu bu dönemde, tüm sağlıkçıların hemfikir olduğu konuya değindi:

“Kronik hastalığı ve 10 yaş altı çocuğu olan tüm memurlar idari izinli sayılırken, aynı durumdaki sağlık çalışanlarının idari izinli sayılmaması sözün bittiği yerdir. Pandeminin en ağır yükünü sırtlanan sağlık çalışanlarımızın yetkililer tarafından görülmemesi haklarının verilmemesi sağlık çalışanlarımızı tükenmişlik sendromuna sürüklemiştir. Tüm memurlarımızın esnek çalıştığı pandemi döneminde esnek çalışamayan, ek ödeme veriyoruz deyip verilmeyen, Covid olan vatandaşa 10 gün karantina süresi verilirken, sağlık çalışanına 7 gün karantina süresi verilmesi, temaslı vatandaş karantinaya alınırken, temaslı sağlık personellerinin çalıştırılmasını başta Sağlık Bakanımız olmak üzere biri bize anlatsın. Diğer memurlarımızın 10:00-16:00 saatleri arasında çalıştığı dönemde bile, 24 saat kesintisiz çalıştırılıp hiçbir ödeme yapılmayan, sağlık çalışanlarımız ötekileştirilmiş ve ayrıştırılmıştır.”

NE SÖYLENDİYSE YAPILMADI…

“Filyasyon görevinde diğer memurlarımızdan da faydalanalım dedik yapmadınız. Sağlık çalışanlarımıza ekonomik olarak destekleyin dedik desteklemediniz. Diğer memurlarımızın mesailerinin kısaldığı dönemde, sağlık çalışanlarımıza ek mesai verin dedik vermediniz. Pandemi döneminde seyyanen zam yapın dedik yapmadınız. 3600 ek gösterge için verdiğiniz sözü en azından pandemi döneminde verin çalışanlarımıza moral olsun dedik. Vermediniz.”

“ÜÇ MAYMUNU OYNAMAKTAN ARTIK VAZGEÇİN”

“Bilmem, görmem, duymam diyerek üç maymunu oynamaktan artık vazgeçin. Bu ülkenin sağlık çalışanlarına ihtiyacı var. Lütfen sağlık çalışanlarımıza sahip çıkın.”

Editör: TE Bilişim