İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, ilçedeki gelişmeleri, yatırımları ve siyasi süreci değerlendirdi. “Belediye başkanının çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?” sorusunu yanıtlayan Adar, “CHP ile 2019’da 31 Mart seçimlerinden önce bir ittifak yaptık. Türkiye’nin tamamında olduğu gibi, İzmir’in de çoğu ilçesinde ittifak suretiyle seçimlere girdik” dedi.  İzmir’de bir çok ilçeyi Millet İttifakı’nın çıkardığı adayların kazandığına işaret eden Adar şunları söyledi:
“Birkaç ilçe Cumhur İttifakında kaldı. Aliağa’da da vatandaşlarımız, tercihlerini Cumhur İttifakı adayı MHP’li  Serkan Acar’dan yana kullandır. Biz kendisini seçim zamanı tebrik ettik. Dolayısıyla biz Aliağa’da seçimi kaybetmiş olduk. Tabi bu  bizim İYİ Parti kurulduğundan itibaren Aliağa’da girmiş olduğu ilk yerel seçimdi. Ondan önce çok kısa bir süre genel seçim süreci yaşamıştık. Tabi bu hem genel seçim hem yerel seçim hem de ondan önceki başkanlık seçimi olsun, yeni olmamıza rağmen çok güzel çalışmalar koyduk Aliağa ilçesinde. Yerel seçimde Serkan Acar’dan mütevellit, cumhur ittifakının başarısı söz konusuydu. Dolayısıyla biz Aliağa’da Serkan Acar’a karşı rövanşını 2024’de almak için kararlıyız.” 

Şeffaf belediye anlayışı
İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, Başkan Serkan Acar’ın ilk döneminde iyi hizmetler yaptığını belirtirken, “Serkan Acar’ bu 2. Dönemi. İlk dönemi iyiydi, güzel hizmetler de yaptı. Yiğidi öldür hakkını yeme “ dedi. Adar şöyle devam etti:
“Biz bir eleştiri yaparken Aliağalı vatandaşlar tarafından gelen şikayetleri gündeme getiriyoruz. Burada yapmış olduğu, söz vermiş olduğu projeleri gerçekleştirmediğini, geçmişte yapmış olduğu projeleri atıl bıraktığını, bakımsızlığa terk ettiğini görüyoruz. Burada hem Aliağa’da yaşayan bir vatandaş, hem de siyaset yapan biri olarak konuyu gündeme getirmeye çalışıyoruz. Bakımsız bıraktığı yerleri, çok yüksek meblağlara yaptığı projeleri tekrardan Aliağa’ya yakışır şekilde tadil etsin, biz yine kendisini alkışlayalım. Ama şeffaf belediyecilik hususunda, şeffaflık hak getire. İlk dönemde de şeffaf belediyecilik konusunda çok ciddi sıkıntıları vardı. Antalya’dan getirdiği bir danışmanı vardı. Tamamen bu arkadaş yönlendiriyordu kendisini. Bu danışman gitti başka bir danışman geldi. Yine aynı, ketum, hesap vermeyen, ben ne dersem o olur, benim hükmü şahsiyetimin üzerinde bir hükmü şahsiyet yoktur, ben ne dersem herkes onu yapar, yaptığımı da kabullenmek zorundasınız düşüncesiyle hareket eden bir Serkan Acar profili var. Biz bunun karşısındayız. Dolayısıyla böyle bir tavır ortaya koyma hakkı yoktur. Şeffaf belediyecilik anlayışını tesis ve temin etme düşüncesinde olmalı.”

Arsalar nasıl satılıyor? 
İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, Başkan Acar’ın hesap vermez tavrını eleştirirken şöyle devam etti:
“ Bir çok arsa satışı gerçekleşiyor. Nasıl satılıyor, neden satılıyor, kime satılıyor, satılan arsalar nereye harcanıyoruz, harcandı mı, harcandıysa nereye harcandı? Bunları bilmiyoruz. Bizi ve Aliağa halkını ciddiye alıp sorularımıza cevap vermek zorunda.  Bu arada belediyeler borç yapar mı? Evet; hizmet yapıyorsan, bütçen de bunu karşılamıyorsa borçlanmak suretiyle yapabilir. Serkan Acar 2014 yılında belediye başkanı olduğunda kendisinden önceki belediye başkanı Turgut Oğuz’dan 30-32 trilyon borçla aldı. Yapılan hizmetlere baktığımızda, bu rakam nereye harcanmış dediğimizde sizlere bununla ilgili çok somut, çok kıymetli projeleri sunabilirim. Dolayısıyla en basit örneğini vereyim. Aliağa sahil bandı yaklaşık 3.5 kilometre uzunluğunda. Buranın beton ve sağlamlaştırma işlerini, sahil rekreasyon alanı çalışmalarını Turgut Oğuz kendi döneminde yapmıştı. Bu ve bunun gibi örnekler var. Bugün Serkan Acar’ın 30-32 trilyonla almış olduğu borcu 300 trilyona getirmiş olduğunu görüyoruz. Ne kadar olduğunu tam bilmiyoruz ama söylenen rakamlar bunlar. Bu kadar borçla yapılan hizmeti örtüştürdüğümüzde yapılan hizmet 100 trilyonluk ama harcanan para 300 trilyon. Sadece bunula da kalmıyor, çok değerli 100 trilyonu aşkın taşınmazların satışına da şahit oluyoruz. Dolayısıyla kredi borçlanmasına da şahit oluyoruz. Burada biz soruyoruz, yaptığın iş 3 kuruşluk ama harcadığın para devasa. Bu parayı nereye harcıyorsun?” diye. Ama bu sorunun cevabı yok.”

Editör: TE Bilişim