DEFOL KORONA... 


Hayata pozitif bakalım diye yetiştirildim. Hep bardağın dolu tarafını görüp, kişileri olduğu gibi görmeye çalıştım ama bugünlerde pozitif sözü korku salıyor bize... Tüm dünyayı kasıp kavuran Covid 19 belası yapılan testlerde pozitif çıkmasın diye dualar ediyoruz... Bakan Koca her akşam bıkmadan maske, mesafe, temizlik derken biz hala kolumuzda taşıyoruz maskeyi, kamera ya da polis gördüğümüzde kapatıyoruz ağzımızı, burnumuzu. Sağlığımız bu kadar değersiz m? Bağışıklığımız çok mu güçlü'

Geçmiş yıllarda da böyleydi. "Bize bir şey olmaz." Yıllar önce Savaş Ay "A Takımı" programında AİDS dosyasını açıp vatandaşa mikrofon uzattığında aynı cevabı almıştı. Korunmasız ilişkiye "Atın ölümü arpadan olsun." cevabını bile veren olmuştu... Günler akıp gidiyor. Ama acılar bitmiyor. Korona belasından kurtulamadık hala... Böyle giderse çok daha uzun sürecek gibi, nefes almanın, dostlarına sarılıp doyasıya hasret gidermenin ne kadar güzel olduğunu öğrendik, yaşamın değerini anladık, uzun süre evde hapis kalınca kitap okumanın ya da ailecek sohbet etmenin değerini anladık. Ben de hayat arkadaşım Tülin'in gözlerinin kahverengi olduğunu 18.yılda korona sayesinde farkettim. Ama yeter git gari korona kardeş. NASA senden kurtulamayacağını anlayınca Mars'ta yer altında hayat olabilir demeye başladı. Ancak bizim bu dünyayı sana bırakmaya niyetimiz yok. Aşı bulundu, senden kurtulacağız, testler başarılı olur inşallah. Bir de sonbahar geldi. Yazın gidersin derken gitmedin. Arkadaşın griple çift koldan saldırmaya başladın. Ne yaparsan yap bizi yenemeyeceksin. Git artık korona. Sana şarkılar bile besteledik,  dostlarımızdan uzak dur dedik ama sen bizi tedavi eden doktorlara bile bulaştın. Çok değerli canları aldın bizden. Senin yüzünden hastalanan, hala tedavi gören dostlarımızın yakasını bırak. Aldığın hayatlar yeter bizi çok üzdün haydi git korona... Sen gideceksin acılar bitecek ve biz yine mutlu olup, şarkılar söylemeye devam edeceğiz. "Hayat kısa, kuşlar uçuyor." diye huzur bulacağız. 

ERKEN TANI HAYAT KURTARIR... 


1985'ten itibaren tüm dünyada ekim ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı, 15 Ekim ise Meme Kanseri Farkındalık Günü olarak kutlanmaktadır. Amaç; meme kanseri farkındalığı oluşturmak... 40 yasından büyük her kadın senede bir kez mamografi çektirmeli... Her ay reglden iki gün sonra elle kontrol edip herhangi bir değişiklik, kitle hissederse doktora gitmeli... Çok nadirde olsa erkeklerinde meme kanserine yakalanabileceğini belirteyim. Unutmayın erken tanı hayat kurtarır. 

BİZDEN...


SON MÜHÜR, 01 Ekim'de yayın hayatına "merhaba" dediğinden beri, her sabah ilginizi çeken konu ve konuklarla karşınıza çıkıyoruz. Ailemiz büyüyor. Bu hafta yepyeni programlarla karşınıza çıkacağız. Bize destek olan "Ayağınıza taş değmesin. Her zaman yanınızdayız" diyen dostlarımızın olması çok güzel. Hele Konak Belediye Başkanım Abdul Batur'un sözleri aklıma geldikçe gözlerim doluyor. 

Bu ışıklı pencere sizin sesiniz olacak. Esnaf, siyasetçi, sanatçı, iş insanı, işçi, mesajlarını buradan iletecek...

Bu hafta ekran önündekileri kısaca anlatayım. Sabah Eylem Aslan  "Gün Başlıyor" ile sizi güne hazırlıyor, Pazartesi gününden itibaren öğlen Semra İğtaç Haber Aktüel'de haberdar olmanızı sağlayacak, akşam günün yorgunluğunu Derya Tüzen'in siyaset ve ekonomi programları, Suavi Yardımoğlu klasikleşen Futbol Dosyası, Amatörün Dünyası ve Spor Dosyası ile atacaksınız. Ben de her zaman yanınızda olmaya devam edeceğim.  Göndereceğiniz mesajlar yolumuza ışık olacak, konuklara sorunlarınızı iletecek, çözüm bulunması sağlanacak, kafanızda soru işareti kalmayacak... Çok yakında özel sürprizlerimizde var. Haftaya hem sürprizleri hem de kamera arkasını açıklıyor olacağım. Tüm ekip, siz haberdar olun diye aşkla çalışıyor. 

AŞKLA... 
Haftanın şarkısına gelince, yazımı yazarken, Radyo Ege'de Mustafa Sandal çalıyor. "Aşka yürek gerek anlasana..." Aşkla çıktığımız bu yolda yanımızda olduğunuz için teşekkürler. Haftaya görüşebilmek dileğiyle, daima gülümseyin...