UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup’taki ilk maçında yarın akşam 21.45’te Macaristan ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, hazırlıklarını tamamladı.
Maçın oynanacağı Sivas Yeni 4 Eylül Stadyumu’nda basına kapalı olarak teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde gerçekleştirilen idmanda ısınmanın ardından pas çalışması yapılırken, son bölümde Macaristan maçının taktiği üzerinde duruldu.

Çalışmayı, A Milli Takım'dan sorumlu TFF Yönetim Kurulu Üyesi Selim Soydan da izledi.

UEFA Uluslar Ligi'nde Macaristan'ı konuk edecek olan A Milli Futbol Takımı sahadan galip ayrılmak için mücadele verecek. Ay-yıldızlı ekip rakibini yenmesi durumunda grubunda avantaj sağlayacak.Türkiye-Macaristan maçını Portekizli hakem Artur Dias  yönetecek. Sivas 4 Eylül Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak karşılaşma TRT1'den naklen yayınlanacak.

TÜRKİYE - MACARİSTAN MAÇLARI

Türkiye ile Macaristan arasında şimdiye kadar 6 resmi maç yapıldı. Türk Milli Takımı, bu maçlarda rakibine sadece 1 kez mağlup oldu.

1996 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Budapeşte'de yapılan maç 2-2 bitti, İstanbul'da yapılan rövanşı Türkiye 2-0 kazandı.

2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Türkiye, deplasmanda 1-0, İstanbul'da ise 3-0 galip geldi.

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Budapeşte'te yapılan müsabakada Macaristan, Türkiye'ye 3-1 üstünlük kurarken, İstanbul'daki karşılaşma ise 1-1 sona erdi.

Editör: TE Bilişim