İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde jandarmanın besi çiftliğine düzenlediği baskında, insan sağlığına aykırı üretilen toplam 8 ton salça ile son kullanma tarihi geçmiş 12 ton muhtelif gıda ürünü ele geçirildi. Gözaltına alınan M.M.B.'nin, 2 hafta önce de merdiven altı üretilen 25 ton salçayla yakalandığı ortaya çıktı.

Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı Çevre Koruma Timi, Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Kemalpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Bağyurdu Mahallesi'nde M.M.B.'ye ait büyükbaş hayvan besi çiftliğinde insan sağlığına aykırı salça üretildiği bilgisine ulaştı. Ekipler, çiftliğe operasyon yaptı. Çiftlikteki aramada, piyasa değeri yaklaşık 500 bin TL olan 8 ton salça ile son kullanma tarihi geçmiş yaklaşık 12 ton muhtelif gıda ürünü ele geçirildi. M.M.B. gözaltına alındı.

M.M.B.'nin yine aynı mahallede kendisine ait başka besi çiftliğinde, 14 Aralık'ta yapılan baskında, piyasa değeri 1 milyon 600 bin lira olan toplam 25 ton salça ele geçirilmesi olayıyla ilgili gözaltına alındığı da ortaya çıktı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından M.M.B.'nin serbest bırakıldığı öğrenildi. (DHA)

Editör: TE Bilişim