15 Temmuz gecesi Saraçhane'de G3 mermisiyle sol kolundan vurulduğunda henüz 14 yaşında gazi olan Adviye Gül İsmailoğlu, hain darbe girişiminin 5'inci yıl dönümünde o geceyi anlattı. Gazi İsmailoğlu, "Mahkemede hakim bana söz hakkı verdiğinde, onlara hep sormak istediğim soruyu sordum: Siz daha 14 yaşında küçük bir kız çocuğuyla baş edemediniz bu koca ülkeyi ele geçirmeyi nasıl düşündünüz? Bu ümmet için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Saraçhane'de vurulduktan sonra hastaneye kaldırılan ve 4 gün boyunca yoğun bakımda kalan İsmailoğlu, cesurca karşılarında durduğu darbecilerin kendisini vurmasıyla Türkiye'nin en genç gazilerinden biri oldu.

"Bizi öldürme niyetiyle tamamen taramaya başladılar"

Ateş edenlerin kendilerini öldürmek için hareket ettiğini söyleyen İsmailoğlu, "Bu seferde bizi öldürme niyetiyle tamamen taramaya başladılar. Mermiler yağmur gibi yağmaya başladı üstümüze. Herkes soruyor neden kaçmadınız diye. Garipti gerçekten ben de hala anlamadım. Yolun başında bir tedirginlik varsa bile attığımız her adımda silah seslerini duymamıza rağmen, yanımızdan geçen yaralılara rağmen korkumuzun biraz daha azaldığını hissettim. Cesaretle dolduğumuzu hissettim" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim