Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 104 emekli amiralin bildirisine ilişkin soruşturmasında, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen emekli Tuğamiral Ergun Mengi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, emekli 104 amiralin "Montrö Bildirisi"ne ilişkin soruşturması kapsamında emniyetteki işlemleri tamamlanan 14 şüpheli, sağlık kontrollerinin ardından adliyeye getirildi.

Gürdeniz: İletişim kazası

Emekli Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz, adliye çıkışında şunları söyledi: “Haklı tarafta, doğru tarafta olmak bunlar önemli. Bu kadar basit bir basın açıklamasından bu aşamaya gelmek de tam anlamıyla bir iletişim kazası. Ama bu kazanın nedenini bizde aramayın. Metin çünkü çok net, iyi niyetle hazırlanmış bir metin ama bu… Yine de hukuk sistemine, adalet sistemine ve polis teşkilatına kendi adıma teşekkür ediyorum.”

Avukat: Yanlış anlaşıldıkları için çok üzgünler

Emekli amirallerin avukatı Ziya İlker Göktaş, dosyada gizlilik kararı olduğu için emekli amirallerin ifadeleriyle ilgili bilgi veremeyeceğini belirterek şunları söyledi: “Bunlar emekli amiral. Sadece kendi fikirlerini beyan edebilecek insanlar. Bunun bir ‘bildiri’ olduğunu hiçbirisi kabul etmiyor. ‘Duyuru’ veya ‘açıklama’ diye değerlendiriliyor. Zaten, metnin başında ‘duyuru’ diye bir ifade var. Dolayısıyla ‘bildiri’ gibi dile getirilmesinden inanılmaz rahatsızlar. Yanlış anlaşıldıkları için çok çok üzgünler. Çünkü onların da burada dikkat çekmek istedikleri, çok uzman oldukları bir alanda Montrö gibi bir konuda açıklama yapmak. Bunun tartışılmasının ülke menfaatlerine olmadığı yönünde. Dolayısıyla bunun üzerinden tartışmanın hiçbir anlamı yok. Denizci oldukları için endişelerini dile getirdiler. Montrö’nün anlamını ifade eden metin hazırladılar. Bir de sarıklı amiral konusu var. Bu insanlar hayatlarını deniz kuvvetlerinde geçirmişler. Bembeyaz üniformayı lekelemeden çalışmış insanlar. Tabii ki bu şekilde o üniformanın üzerine herhangi bir şeyin giyilmesinden inanılmayacak derecede rahatsız oluyorlar.”

Editör: TE Bilişim