Önceki duruşmalarda, hakim karşısına çıkan CHP Kemalpaşa Gençlik Örgütü Başkanı Ozan Yalçın ve Salman Demir’in avukatları savunma yapmış, kişinin düşünce ve kanaatlerinde tamamen özgür olduğunu belirterek söz konusu “Wanted” kelimesinin Türkçe karşılığının “aranıyor” olduğu, Türk Dil Kurumu’na göre bu kelimenin herhangi bir hakaret teşkil etmediğini vurgulayarak müvekkillerinin beraatini istemişlerdi.  

Davanın karar duruşmasında, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcıları Akın Geyik ve Ahmet Altıntop, CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Burak Kotan, CHP İl Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu, CHP Gençlik Kolları İlçe Başkanları, Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı, Kemalpaşa Belediye Meclis Üyeleri, CHP Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Kadın Kolları da yer aldı.

Ozan Yalçın, Son Mühür'e özel yaptığı açıklamada konuyla ilgili şunları söyledi:

"128 milyar dolar soruşturmasıyla ilgili kayıp damada yönelik görülen son karar duruşmamızda adliyeden mahkememizin bizler için vermiş olduğu doğru ve haklı bir karar olan Beraat kararı ile ayrıldık. “Bizi kamu görevlisine hakaret ve tehdit iddiası ile hakim karşısına çıkarıp yargıladılar. 
Oysa böyle bir olgu yok, ortada bir kamu görevlisi de yok! Damadın bakan olduğu, paraların yok olduğu bir ortamda yapmış olduğumuz çalışmanın birilerini rahatsız ettiği aşikardır fakat,
Bilinmelidir ki bizler,
Cumhuriyet Halk Partisi’nin gençleri ülkesini seven, ülkesinin geleceğini bu karanlık tablodan çıkarıp, değiştirmeye talip ve bu ülkeye adaleti getirmek adına kendisinden vazgeçenleriz! 
Bize ve bu uğurda bizim gibilere karşı yapılan baskılara ve yıldırmalara karşı korkmadık, korkmayacağız!

Bizleri sindirmek adına ne yapılırsa yapılsın hak arama mücadelemizden asla vazgeçmeyecek, Bağımsız Türkiye hayaliyle adalete susamış bir nesil temsilcileri olarak Ulu Önderimizin açtığı ışıklı yolda ve hedefleri doğrultusunda daima mücadele ederek, halkın parasını yok edenlere, ülke ekonomisini batıranlara asla fırsat vermedik, vermeyeceğiz! 
Yılmadan, Yorulmadan Hep birlikte Karanlığı aydınlığa çevrime vakti!"

Editör: TE Bilişim