CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunun 97. Yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Atatürk Mahallesi’nde Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk önünde gerçekleştirilen çelenk törenine CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları başkan ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Çelenk töreni, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından CHP’nin 97. Kuruluş ve İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98.yıldönümünü anarak konuşma yapan CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, ‘‘Büyük Atatürk, Sayın Genel Başkanım, Temellerini 4 Eylül 1919’da Sivas Kongresi’nde attığınız, 9 Eylül 1923’te de kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugünkü mirasçıları olarak huzurunuzdayız. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin emperyalizm karşısındaki kararlılığını, Kuvayi Milliye’nin işgal orduları karşısındaki azmini, 97’inci kuruluş yıldönümümüzde de yüreğimizde taşıyoruz. Yegane amacımız, sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye’yi inşa etmektir. İlke ve devrimleriniz ile ‘İkinci Yüzyıl’a Çağrı Beyannamemizin’ ışığında kuracağımız halkın iktidarında, ülkemizi, işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz. Mücadelemiz, hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir. Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devrimi’nin mimarları olarak size ve silah arkadaşlarınıza, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. 100. Yıl da iktidar olacağız’’ dedi.

Editör: TE Bilişim