Açılışta konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, yerel medyanın sorunlarına değindi. İzmir'de sorunlara dair önemli çalışmalar yaptıklarını aktaran Gappi, Torba Yasa ve Tasarruf Tedbirleri Kararnamesi konusunda ise siyasi iktidarı yerel basını zora sokmakla suçladı.

Yerel basının yaşaması için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Meclis Karar Özetleri'ni İzmir'deki yerel gazetelerde yayınlatarak hem halka şeffaf bir görüntü çizdiğini hem de yerel basını desteklediğini, bunun önemli bir örnek olduğunu ifade eden İGC Başkanı Gappi, aynı kararın ilçe belediyeleri tarafından da uygulanmasını istedi.

Tasarruf Tedbirleri Kararnamesi ile belediyelerin yerel gazete aboneliklerinin ve reklamlarının kesilerek, yerel basının zora sokulduğunu, buna karşın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yerel basının yanında durduğunu anlatan Gappi; Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na da "Maalesef bazı cesur görünen topuklu efeler, ilk iş hemen yerel basına desteğini kesti" sözleriyle gönderme yaptı.

Marmaris Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen, basın mensupları çalıştaya 60 şehirden 300'e yakın gazeteci katıldı.

Kandemir Medya CEO’su ve Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Kandemir de çalıştayda hazır bulundu.

CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Genel Sekreteri Sibel Güneş, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Can Güleryüzlü, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ilk gün konuşmacıları oldu.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay çalıştayın, ilçenin yangın felaketinden sonra toparlandığını, yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapmaya devam ettiğini belirtti. “Yaralarımızı sarıp yolumuza devam ediyoruz.” dedi.

Gün içinde Basın-İş Sendikası Genel Başkanı Savaş Nigar ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş'un katılımıyla "Yerel Medyada Sendika" konusu da konuşulacak.

Toplantının Pazar günkü bölümüne Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak.

Editör: TE Bilişim