Bakan Murat Kurum'a İzmir Katip Çelebi Üniversitesi tarafından fahri doktora cübbesi giydirildi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile milletvekillerinin de katıldığı törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremin ardından 1 yıl geçmiş olmasına rağmen sürekli İzmir’e geldiğini ve gelişmeleri takip ettiğini söyledi. Kurum,. Şunları söyledi:

“Bugün 5 bin 66 konutumuz ve 369 dükkanımızın inşaatları tüm hızıyla yükseliyor. Elazığ ve Malatya'da olduğu gibi İzmir'de de Kasım ayı içerisinde depremin 1. yıl dönümünde Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle; merkezde 7 proje alanında bin 701 bağımsız bölümden 749'unu teslim edeceğiz. Kalan bağımsız bölümleri de yıl sonunda teslim edeceğiz.”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, verilen Fahri Doktora unvanını İzmir'in yarasını sarmak adına çalışan arkadaşları adına aldığını da kaydederken, “İzmir Katip Çelebi Üniversitemiz bundan tam 11 yıl önce kuruldu. Henüz çok yeni, çok genç bir üniversite. Buna rağmen üniversitemiz; 11 yıl gibi kısa bir sürede, 14 fakülte, 24 araştırma merkezi, 17 bin öğrencisi ve bin 110 akademisyeni ile hem İzmir'imizin hem de ülkemizin akademik hayatına çok önemli katkılar sağlamadı “ dedi.

Tüm projelerimizin odak noktasında gençler var
Bakanlık olarak; tüm proje ve çalışmalarının odak noktasına her zaman gençlerimizi aldıklarını dile getiren Kurum, “Bu anlamda 2021 yılının başında; Bakanlığımıza bağlı tüm kurumlarda istihdam edilecek teknik personelin yüzde 20'sinin yeni mezun olan gençlerden oluşması şartını getirmiştik. Bakın şimdi buralarda binlerce gencimiz çalışıyor. Hem çalışıyor hem de tecrübe kazanıyor. Türkiye'nin güçlü şehirlerini gençlerimiz inşa ediyor, çevremizi ve doğamızı genç arkadaşlarımız koruyor” dedi.

Vali Yavuz Selim Köşger, depremin hemen ardından devletin bölgede tüm gücünü ortaya koyduğunu söyledi, “Ben deprem alanına ulaşana kadar Sayın Cumhurbaşkanımız beni 2 defa aradılar, durumu sordular. Bakanımız bir kaç saat sonra yanımıza geldiler. O sıkıntılı süreçte devletimiz burada varlığını gösterdi” diye konuştu.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse Senatonun Bakan Kurum’a İzmir depreminde ortaya koydukları insanüstü gayretleri için doktora belgesi kararı aldığını söyledi.

Editör: TE Bilişim