30 Ekim 2020 saat 14:51 artık hafızalarımıza kazınacak bundan sonra. Ne yazık ki bir sürü insanımızı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim. Yıkılan onlarca evin, kullanılamaz binalara giremeyen insanlarımızın acısı tarifsiz. Televizyonlar olası İstanbul depremi üzerine dursa da ben diyorum ki bütün ülkenin şehirlerinde acil önlem planına artık geçilmeli. Peki nedir bu acil önlem planı, birincisi artık tek elden yönetilecek bir imar planına ihtiyaç var. Bunu hiçbir kurumun müdahalesi olmadan, tamamen bağımsız bir kontrol mekanizması olması gerekiyor.

            Her müteahhit yaptığı konutlarda deprem yönetmeliğine uygun hareket etmelidir. Kurallara riayet etmeyenlere bina yapımına izin verilmemelidir. Bizler bu ülkenin vatandaşları olarak biliyoruz ki çok ciddi fay hatları üzerinde yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz. Deprem ülkeleri örnek alınmalı ve eylem planları çok önceden hazırlanmalıdır. Bir de en önemli temennim mecliste grubu bulunan tüm siyasi partiler ve bağımsız milletvekilleri bir araya gelerek bir imar yasası çıkartmaları gerekmektedir. Bu yasa her kesimi bağlamalı ve herkes önlemlerini ona göre almalıdır. Diğer bir isteğim ise asla bir daha imar affı çıkmaması konusundadır. Hiçbir kaçak yapıya müsaade edilmemeli ve en ağır cezai şartlar uygulanmalıdır.

            Hiçbir yaşamın vebalini kaldıracak kadar vicdanımız köreltilmiş olamaz, onun için gelin birlik olalım. Bu yaraları birlikte sararken bundan sonrakiler için hazırlıklarımızı yapalım. Eski ve dayanaksız binalarımızı tez elden, gözden geçirelim. Gerekiyorsa bazılarını yıkalım ve yerlerine yenilerini inşa edelim. Deprem insanların sonu olmasın, yaşamların hiçbiri solmasın. Bahsettiklerim her deprem sonrası sürekli duyduklarınızdan başkası değil. Ben şahsım adına bugünden sonra bu konuya daha çok eğileceğim. İzmir’deki her milletvekilinin kapısını çalıp halkımızın bu isteğini dile getireceğim. Sesimi duyan var mı diyen o canların sesini duyup bir şeyler yapmalı. Bu siyaset üstü bir şeydir. Tek bir canı bile yaşatabilirsek onun manevi hazzı bütün insanlığa yayılacaktır. Çok yakında birçok mimar ve mühendisle görüşüp bir yol haritası çıkartacağım. Konunun uzmanlarından destek alacağım. Hepsini bir manifesto haline getirip sizlerle paylaşacağım.

            Gün birlik olma zamanı. Bu felaketten ders çıkarma zamanı. Yarın olduğunda diğer depremlerle gibi bu da unutulacak. Ben bir birey olarak bunun unutulmasına izin vermeyeceğim. Bu acıyı yaşamayan bilemez, soğuk bir gecenin ayazında evsiz kalan insanların sıkıntısını kimse anlayamaz. Bundan sonra hiç kimsenin evi yıkılmasın diye mücadele edeceğim. Hep dedim yine diyorum bu yaşanılanlar siyaset üstü bir şeydir. Bu konuyu mutlaka çözmemiz gerekiyor. Çok yakında sizi daha net olarak bilgilendireceğim ve eylem planını aktaracağım. Şimdilik sağlıcakla kalın. Canlarını kaybeden insanlarımızın başı sağ olsun.