Ayşegül Koç'un sunduğu ''Gün Başlıyor'' programında bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi Köy Tiyatroları Koordinatörü Yönetmen Vedat Murat Güzel ve Karabağlar Bahçelievler Muhtarı Mehmet Kösen konuk oldu. 


İZBB Köy Koordinatörü Yönetmen Vedat Murat Güzel ; ‘’ İlk oyunumuzu Alaşehir’de Zafer Yolu’nda gerçekleşirdik. Oyunumuzun adı ‘Kurtuluştan Demokrasiye İzmir Muhtarlar Müzikali’dir. Yüz tane muhtarımız ile üç aylık süreç ile bu oyunumuzu şekillendirdik. Ayrıca ilk kadın muhtarımız Gül Esin’i de bu oyunumuzda sergiledik. ‘’ dedi.


MUHTARLARIMIZA TEMEL OYUNCULUĞU ÖĞRETTİK
Daha önce müzik çalışmalarının olduğunu aktaran Güzel; ‘’ Bu çalışmamız diğer projelere göre daha kapsamlı bir projedir. Muhtarları, müzisyenleri ve tiyatrocuları bir araya getiren harika bir oluşum olduk. Temel eğitim vererek oyunculuklarını geliştirdik. Haftanın iki günü yorucu bir performans sergileyerek bu çalışmayı gerçekleştirdik.’’ dedi.


DÜĞÜNDE OYNAMAYA KORKAN MUHTARLAR SAHNEDE OYUNCU OLDU
Karabağlar Bahçelievler Muhtarı Mehmet Kösen; ‘’ Muhtarların hepsi insanlar ile ilgilendiği için halkla ilişkiler bakımından ön plandayız. Ancak sahneye çıkan muhtar sayısı çok azdır. Düğünler de bile oynayan muhtar yoktur. Biz ilk sahne performansımızda fıkralar anlatarak korkumuzu yendik. Türkiye’de İzmir ilkleri yapar anlayışımız ile Tunç Soyer’in desteği ile bunları başardık.’’ dedi.


MUHTARLARDAN İZMİR’E 100.YIL HEDİYESİ
Vedat Murat Güzel; ‘’ Muhtarlarımızın yeteneklerini geliştirerek sahnede ön planda durmayı öğrettik. Onlara sahne tozunu yutturarak sevinç ve istekle gelmelerini sağladık. Yeni yetenekler bulduk.’’ dedi.
Mehmet Kösen; ‘’ Hiç hatasız şekilde gösteriyi tamamladık. İlk kez sahneye çıkmamıza rağmen çok başarılı şekilde gösteriyi tamamladık. Bizler muhtarlar olarak bize güvenenleri yüzüstü bırakmadık. Oyuncu ruhunu işleyerek efe ruhunu sahneye yansıttık. Karabağlar’da 58 muhtarın 40 tanesi birbirini tanırdı. Ancak bu proje ile muhtarlar birlikte hareket etmeye başladık. Sanatın birleştirici etkisi ile çalışmalarımız artarak devam etti. Samimi şekilde muhtarları birleştirdi.’’ dedi.


SAHNELERİMİZ DEVAM EDECEK
Vedat Murat Güzel ‘’ Ege’ye ait bir kurtuluş hikayesini sahneye yansıttık. Yarın Adnan Saygın Kültür Merkezi’nde saat 19:00’da ücretsiz şekilde sergileyeceğiz. 8 Eylül’de ise Kemalpaşa’da saat 19:00’da Mesire alanındaki Kültür Sarayı’ndaki Atatürk Salonu’nda sergileyeceğiz. Ayrıca İzmir Enternasyonal Fuar’ında İZBB Köy Tiyatroları olarak Mera İzmir Sahnesinde her gece bir oyunumuzu sahneleyeceğiz. Eğitimlerimiz İzmir’in dört bir yanında devam ediyor. Herkesi tanışmaya davet ediyoruz. Ücretsiz şekilde çalışmalarımızı izleyebilirler. Celal Atik Sahnesi’nde ise pandomim çalışmalarımız sahneleniyor. Bu çalışmalarımız belli aralıklar ile takip edilebilir. İzmir’e her şeyi yapmaya çabalıyoruz.’’ dedi.

Editör: TE Bilişim