SON MÜHÜR / HABER MERKEZİ / 2018’in son ayında gerçekleşen seçimin ardından yönetime geçen başkan, çalışmalara hemen başladığını ve ilk olarak, Ak Parti’nin yasakladığı 23 Nisan kutlamalarını tekrardan birlik olarak kutlamak için çalışma yaptığını ifade etti. Sponsorlar bularak 10 bin kişi ile bu bayramın kutlandığını, çocuklara şeker ve dondurma dağıtıldığını ifa etti. Konserlerin, halk oyunlarının düzenlendiğini, 4. Yörük Şenliği’nin yapıldığını ve kitap stantlarının da kurulduğunu söyledi. Kadın girişimcileri destekleyen projeler gerçekleştirdiklerini de ifade ederken, Yerel ve organik tarım projeleri yaptıklarını, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in projelere çok destek verdiğini ve Köy-Koop İzmir Birliği Başkanı Neptün Soyer’in de bu etkinliğe katıldığını da ifade etti. Seçimi kazanması halinde tüm bunlardan daha fazlasını yapacağını söylemeyi de ihmal etmedi. Çanakkale Belediye Başkanı’nın Çanakkale ruhu yaşatmak için geri ödemesiz yardımlarda bulunarak, çocuklara 18 Mart ruhunu yaşattıklarını;” İnsanlar hüngür hüngür ağladı. Ben davul zurna derneği değilim. Oyun da olur, fakat insanlara da emek vermenin nasıl bir şey olduğunu öğreteceğiz. Dört okuldan izin aldık. Kaymakamdan, dört ilkokulda kahvaltı verdik. Tereyağı şu marka, peynir şu marka. Zeytini çekirdeksiz aldık. Çocukların boğazında kalmasın diye. Her sınıfta çocuklarla birlikte, Yörüklüğü anlatırken kahvaltı yaptık” sözleriyle ifade etti.

“Antep’in fıstığını Kemalpaşa’da yetiştirebiliriz”

Başkan seçilmesi dahilinde gerçekleştireceği projeyi anlatan Bulut; “Kemalpaşa’nın, Antep’le iklimi aynı. İnşallah Antep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile başaracağız. Kemalpaşa’da çitlembik ağaçları var. Antep’te, antep fıstığı geliştirme enstitüsü var, kaymakama da gittim. İlçe tarım hiç yardım olmadı bize. Antep fıstığını Kemalpaşa’da yetiştirebiliriz. Organik tarımı da geliştireceğiz. Ayrıca “Yörük amblemi kullanma, Unesco ile bize verildi”” diyerek açıkladı.

“Biz biriz, hep beraberiz”

Yörük Derneği Başkan adayı Rıza Savran, bir kitap projesi olduğunu söyleyerek sözlerine;” Projelere çok anlatmaya gerek yok. Kaybetsek de biz kaybetmiyoruz, derneğimiz kazanacak. Biz biriz, hep beraberiz. Nasip olsun kazanalım, yapacaklarımızı o zaman yaparız. Seçimde tüm abi ve kardeşlerimize başarılar diliyorum” diye beyanlarda bulundu.

“Kemalpaşa’yı Ege’de bir numara yapacağız”

Diğer bir Başkan adayı olan Halil Türker ise iki hedefinin olduğunu bunlardan birinin 30 kişilik bir otobüs almak olduğunu, diğerinin ise çocuklara burs vermek olduğunu açıkladı. Türker;” Hepimiz birdik, beraberiz. Hepimiz Kemalpaşa’yı Ege’de bir numara yapacağız” dedi.

Yörük parolası "yağlık"  

Yörük kavramını açan Başkan Özcan Bulut, göçebe yaşam tarzını seçmiş Türk halkına Yörük denildiğini, Anadolu’da Türkmen aşiretleri için bu kavramın kullanıldığını ifade etti. Boşnakların, Pomakların, Giritli ve Makedon tüm Balkan göçmenlerinin de Yörük olduğunu ancak zamanla asimile olduklarını ve Yörüklüğün anlatılamadığını da ifa etti. Yörük parolasının yağlık olduğunun ve gökkuşağı renklerini temsil ettiğini ifade ederken renklerin anlamını; Beyaz renk sadeliği ve duruluğu ifade eder. Yeşil imanımızı, İslam’ı ifade eder. Mor sevgiyi affediciliği ifade eder. Kırmızı bayrağımızı, sarı buğday başağını teslim eder. 300 yıl yollarda geçmiş, birbirlerini bu renklerden tanımışlar hısımlar. Yolda karşılaştığında haz duyar bu renkleri görünce” şeklinde yorumlamayı da ihmal etmedi.

Editör: TE Bilişim