Ayşegül Koç'un sunduğu ''Gün Başlıyor'' programında bugün Milli Bayramlar Kutlama Komitesi Başkanı Av. Ulvi Puğ konuk oldu. Programda 9 eylül kutlamaları hakkında bilgiler paylaşıldı.


Etkinlik hakkında konuşan Av. Ulvi Puğ; ‘’ Kurtuluşun 100.yılında İzmir’e yakışan kutlamalar için hazırlandık. Sergimiz ve gösterilerimiz ile coşkulu kutlamalar da olacak. Bütün kutlamalar kayıt altına alınıp halka dağıtımı yapılacak. Gündoğdu’daki hazırlıklar son hızıyla devam ediyor. Tarkan konseri kutlamaların kreması olacak. Asıl eğlenceler gün boyu sürecektir. Hava gösterileri ve etkinlikler İzmir’in görmediği büyüklükte olacak.’’ dedi. 


‘’EN UZUN BARIŞ DÖNEMİDİR’’
‘’Pandemi döneminin verdiği aradan dolayı kutlama isteği arttı. Dini ve Milli bayramlar yarıştırılmamalıdır. Hepsi bizim için çok değerlidir. Şehirlerin kurtuluş günlerinin kutlanması benim için çok değerlerdir. Başkasının topraklarını fethetmek yerine kendi topraklarımızı savunduğumuz için kutlama yapıyoruz. Birinci dünya savaşında mağlup olan bir ülke olduğumuz için vatanımız kuşatıldı. Yokluklardan bugünlere geldik. En uzun barış dönemini yaşadığımız bir süreçteyiz.’’ dedi.


‘’PARA HERŞEY DEĞİLDİR’’
‘’13 Eylül tarihinde anı evi açılışı yapacağız. Bu müzede çocuklar ve gençler vatan değerini görerek dışarı çıkacaklar. Bizim için çok değerli bir müze olacak. Her şey para demek değildir. Rusya doğalgazı kesti. Avrupa para olmasına rağmen sıkıntı içinde yaşıyor. Gençlerimizin ümitlerini almamak gerekir.’’ dedi.
‘’ Kutuplaştırma çalışmaları ülkemizde o kadar arttı ki hava durumu sunanların bile siyasi görüşü belli olmaya başladı. Toplumu siyasi konuşmalar kötü etkiliyor. Sert konuşmalar insanları da şiddete yöneltiyor.’’ açıklamasında bulundu. 
‘’Türk halkının aklını bulandıran dizilerde 4 karısı olan saraylarda oturan insanlar gösteriliyor. Tüketim kültürü empoze ediliyor.’’ dedi.


29 EKİM KUTLAMALARI ATATÜRKÇÜ BİR YÖNETİM İLE KUTLANACAK
29 Ekim çalışmaları hakkında konuşan Puğ; ‘’ Cumhuriyetin 100.yılına özel marş yarışmamız devam ediyor. Sözleri için yarışma tamamlandı. Beste için çalışmalar devam ediyor. Marş ortaya çıktığı zaman herkesin dilinde olacaktır. 100. Yıl kutlamalarında umarım seçimlerden sonra Atatürkçü bir yönetim anlayışı hakim olur.’’ dedi.  

Editör: TE Bilişim