Ayşegül Koç'un sunduğu ''Gün Başlıyor'' programında bugün Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanı Semih Balaban konuk oldu. Programda ülke gündemi ve Manisa siyaseti ele alındı.


CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban; ‘’ Bugün demokrasi tarihimizin en kara günü 12 eylüldür. 12 Eylülü affetmeyeceğiz. Binlerce insanın işlerinden atıldığı, binlercesinin işkence gördüğü faşist baskıyı asla unutmayacağız. 12 Eylül Darbesi'nde görüşü ne olursa olsun hepsine geçmiş olsun diliyoruz. Vefat edenlere de Allah’tan Rahmet diliyoruz.’’ dedi.


MANİSA VE İZMİR’E YAKIŞAN KUTLAMALAR YAPILDI
Manisa kutlamaları hakkında konuşan Balaban; ‘’26 ağustos Malazgirt savaşının yıldönümü ve 26 ağustos Başkomutanlık Meydan savaşına giden Büyük Taarruz’un başlangıcıdır. 30 ağustosta ise düşman bozguna uğratılıyor. Ve 8 Eylül tarihinde Manisa şehrimiz kurtarılıyor. İngiliz emperyalizmi Kuvay-ı Milliyecilerden dersini almıştır. Manisa olarak her gün bir etkinlik ile kutlama yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ayrıca Tunç Soyer’e de Tarkan konseri için teşekkür ediyoruz. Dünyada beşinci sıraya giren konser harika bir çalışmanın ürünüdür. İzmir’e yakışan bir kutlamadır. Tunç Soyer’in tören açıklamaları gerçektir. İngiliz ve Yunan emperyalizmini yendiğimizi anlatan bir konuşma olmuştur. Osmanlı döneminde toprak kaybedilmedi deniliyor. Abdülhamid döneminde en büyük toprak kaybını yaşadık. Elimizden bir karış toprak çıkmadı deniliyor. Bu tamamen yalandır. Ege adalarını Balkan savaşında kaybettik. Ege adalarını ve 12 adayı Lozan’da kaybettik demek bu ülkenin kurtarıcılarına hakarettir.’’ dedi.


İSMAİL KAHRAMAN’IN SÖZLERİ BOŞTUR
‘’İsmail Kahraman’ın kurtuluş günleri kutlanmaz sözleri tamamen boştur. Sözlerine kesinlikle katılmıyoruz. Emperyalizmi yenen halklar diğer ülkelere örnek olmuştur. Atatürk yurtta barış dünyada barış sözlerini savunan bir görüşün ana temsilcisi olarak önder olmuştur.’’ dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi’nin 99.yıl dönümü hakkında konuşan Balaban; ‘’Cumhuriyet Halk Partisi için dokuz eylül tarihi çok önemlidir. CHP kuruluş yıldönümüdür. 2023 yılında 100.yılımızı iktidarda kutlama şerefine erişmiş olacağız. Bundan dolayı tüm çalışma arkadaşlarım emin adımlarla ilerlemektedir.’’ açıklamasında bulundu.


MANİSA’DA ÜZÜM ÜRETİCİLERİ MUTSUZ
Manisa hakkında konuşan Balaban; ‘’ Manisa’da üzümü 2 dolar olarak her zaman söyleriz. Üretici 27 lirayı uygun bulmamıştır. Tüccar 19 liradan üzümü zor alıyor. Yani üretici 25 liradan bile üzümünü satamaz oldu. Ayrıca hava koşulları nedeniyle üzümler sergide iken yağmura yakalandı. Yağmura yakalanan üzüm üreticilerinin mallarını devletin almasını önerdik. Maalesef sözlerimiz devlet tarafından dinlenilmedi. Üzüm üreticileri mutsuz durumdadır. 1 kilo kuru üzüm ile 1 litre mazot alınamıyor.’’ dedi.

ÇİFTÇİLERDEN TEMİNAT SİTEMİ

Elektrik firması tarafından çiftçilerden 150 bin lira değerinde teminat istendiğini aktaran Balaban; '' Çiftçiler zaten tarımdan kazandıkları ile ailesini zor geçindirebilirken, elektrik dağıtım firmasının teminat istemesi hukuksuzdur. Çoğu genç tarım arazisini satarak asgari ücret ile geçinirim maaşım belli olur dediği dönemde bunu isteyerek şevklerini kırmak anlamsızdır.'' dedi. 

Manisa'da imar değişikliği hakkında konuşan Balaban; '' Manisa'da İzmir'in bitişiğinde Kara Koca Köyü'nde 40 dönümlük arazi alınıyor. Eko turizm adıyla imar planı uygulanıyor. Cengiz Ergün'ün kızına bu arazi devrediliyor. Bilirkişide bizim bu konuda haklı olduğumuzu aktardı. Bizim hukuk mücadelemiz devam edecektir.'' dedi.

Editör: TE Bilişim