Ayşegül Koç'un sunduğu ''Gün Başlıyor'' programında bugün Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer konuk oldu. Programda Kınık festivali ve Kınık için çalışmalar ele alındı.

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer; ‘’ Kınık festivali halkımız tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Bu festival altıncı festivalimizdi ve altı gün sürdü. Ayrıca Kınık’ın kurtuluşuna denk getirdik. Esnaf da ilgiden dolayı memnun oldu. Her gün sanatçılarımızın gösterileri oldu. Biz çok memnun olduk. Kiraz Belediyesi ile de ortak protokol imzaladık.’’ dedi.

‘’Festivalde ortak çalışmalar ortaya çıkarıldı. Bizim için iletişim yeri oldu. Kaymakam ve yetkililer ile buluşma merkezi oldu. Ticaret canlandırıldı.’’ dedi.

‘’GENÇLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ’’

‘’Gençlik için spor ve kültürel atölyeler kurduk. Voleybol, basketbol ve futbol sahalarının yanı sıra müzik salonlarımızda öğrencilerimiz eğitim görmektedir. Kitap kafelerinde faaliyetlerine devam ediyorlar. Tenis kortlarımız da gençlerimiz tarafından kullanılıyor. Kapalı yüzme havuzumuzda ısıtmalı kışın yüzme dersi alacaklar.’’ dedi.

‘’KURU DOMATES ARTIK KINIK HALKININ’’

Kuru domates hakkında konuşan Doğruer; ‘’Kuru domatesimiz Kınık’ta tescillendi. Artık kuru domates sadece bize aittir. Bunun uygunluğu yoğun çalışmalarımız sonucunda bize geçti. Marka olarak Kınık Avrupa’da tanınacaktır. Üreticimiz için satışta marka değeri yaratmak çok değerlidir. Hedefimiz artık kavunun coğrafi işaretini almaktır. Çünkü marka olmazsak kavunumuzun değeri bilinmez.’’ açıklamasında bulundu.

‘’HASAT BİSİKLET TURU’’

‘’Hasat ve tarımın önemini göstermek amacıyla bisikleti ile gelen çiftçilerimizin bisikletleri süslenerek şehir turu attık. Ulusal ve yerel basında dikkat çekerek haberlerde yer aldık. Bu da halkımızı ve bizi mutlu etti.’’ dedi.

KINIK PROJELERİ

‘’Kınık’ta TOKİ konutları 1. Etap olarak vermiştik. Şimdi 2.etap TOKİ evleri hazırlığı yapılıyor. Eskiden TOKİ evlerinde oturanların ödemeleri çok düşük rakamlardadır. Sosyal Konut Projesi de beğendiğim bir uygulamadır. Vatandaşlara konutları almaları konusunda tavsiyem vardır.’’ dedi.

KINIK MESLEK OKULU 
‘’Kınık için üniversite istedim. Ancak Kınık için imkanlarımız kısıtlı olduğu başarılı olamadık. Sosyal tesislerimiz, konut yapımız ve hastane imkanlarımız yetersiz geldi. Ancak şu an istenilen her şeyi tamamladık. Sağlık Meslek Yüksekokulu konusunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı. Artık Kınık üniversite kenti olma yolunda ilerliyor.’’ dedi.

Editör: TE Bilişim