Radyo Ege’de Ayşegül Koç’un sunduğu ‘’İzmir Konuşuyor’’ programının bu haftaki konuğu; Çiğli Belediye Başkanı Selim Utku Gümrükçü oldu. Balamir Yıldız'ın Çiğli'de halka yönelttiği mikrofona halkın talep ve istekleri yansıdı. Halkın sorunlarına yanıt veren Çiğli Belediye Başkanı Selim Utku Gümrükçü programda samimi açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Metin Solak hakkında konuşmasına başlayan Çiğli Belediye Başkanı Selim Utku Gümrükçü; '' Öncelikle Metin Solak Başkanımıza Allah rahmet eylesin ve ailesine başsağlığı diliyorum. Üç yıllık belediyecilik dönemimize gelecek olursak aldığımız noktanın 2 katına gelirlerimizi çıkarttık. Yeni müdürlükler kurduk ve üreticilere yönelik çalışmalarımızı arttırmak için müdürlükler açtık. Belediyemize yeni ekipmanlar kazandırarak borçlarımızı kapattık. Başladığımız nokta ile günümüzde geldiğimiz noktaya gelene kadar personel sayımızı sabit tuttuk ancak maaş ödemeleri arttı. Göreve geldiğimiz yıl 6 milyon lira maaş giderimiz varken şu an maaş giderimiz 15 milyon lira oldu. Ayrıca ülkemizin içinde bulunduğu zamlardan biz de etkilendik. Bunlar Elektrik ve yakıt zamlarıdır.Tasarruf anlamında çalışmalarımız olsa bile hizmetten kısmamak için belirli ölçülerde bunu gerçekleştirebildik. '' dedi.

ÇÖP SORUNU VE KOKU SORUNU BİTECEK

Çöp sorunu ile ilgili sorununu dile getiren vatandaşa açıklamada bulunan Selim Utku Gümrükçü; '' Sürekli kendimizi geliştiren bir belediyecilik anlayışına sahibiz. Yeni bir çöp toplama sistemine geçiş yapacağız. Büyük konteyner sistemine geçiş yapacağız. Bu süreç tamamlandığı zaman çöp sorunu aşılacaktır. Çöp toplama tesisinin Çiğli'de olması kokunun asıl nedenidir. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'le ilgili çöp tesisinin yerinin değiştirilmesi çalışması yapıyoruz. Çiğli'de koku sorununu çözeceğiz '' açıklamasında bulundu.

TOPRAK KAYMASI SORUNUNDA HALKIMIZIN YANINDAYIZ

Toprak Kayması ile ilgili sorununu aktaran vatandaşa '' Belediye olarak çalışmalarımız olacak, o bölgedeki halka maddi destekte bulunduk. Binlerce kişi toprak kayması sebebiyle o bölgede mağdur oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile konuyu görüştük. Sonuç olarak kayma devam ediyor, raporlar ve analizler incelenerek problemi çözeceğiz. Bölgenin afet bölgesi ilan edilmesini teklif ettik ancak bize cevap iletilmedi. Afet bölgesi ilan edilirse bölge yerleşime kapatılır. O bölgedeki halkın evleri devlet tarafından çalışma yapılarak yer değişikliği sağlanarak mağduriyet giderilir.'' dedi.

GÜZELTEPE'DE KENTSEL DÖNÜŞÜM 

Güzeltepe kentsel dönüşüm ile ilgili konuşan Çiğli Belediye Başkanı; '' Kentsel dönüşüm için üçte iki çoğunluk sağlanması gerekir.Güzeltepe kentsel dönüşümü çok önemli bir faaliyettir. Pazar yeri, ibadethane vb. sorunları kentsel dönüşümden açılan alanlar sayesinde çözüme kavuşturacağız.'' dedi.

''ÇİĞLİ TARİHİNİN İLK HAVUZUNU AÇIYORUZ''

Konser hakkında konuşan Başkan; '' Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı'nda yarın 18:30'da Çiğli Belediyesi'nin tarihteki ilk havuzunun açılışını yapacağız. Havuz açılışı sonrası konserimiz gerçekleşecektir. Tüm İzmirlileri ve Çiğli halkını konsere davet ediyoruz. Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı'nda kapalı alanlarda diyet ve beslenme çalışmalarımız olan bir tesis açacağız ayrıca gelen halkımıza yarın bir sürprizimiz olacaktır.''dedi.

Çiğli'de Altyapı sorunları hakkında konuşan Gümrükçü; '' Alt yapı hakkında çalışmalarımız devam ediyor. Çiğli yeni kurulan bir bölge olduğu için halkımız çalışmalardan rahatsız olabilir. Ancak bu çalışmalar Çiğli halkımızın hayat standartlarını arttıracaktır. Tramvay çalışmalarımızda son hız devam ediyor. Halkımız için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz'' dedi.

CHP İL BAŞKANLARI ANKET ÇALIŞMASI

Sunucu Ayşegül Koç'un sorduğu ''CHP İl Başkanlığı'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı ankette Karabağlar, Bornova ve Bayraklı ilçelerinde oyların arttığı, Konak ve Buca'da oyların sabit kaldığı, Karşıyaka ve Çiğli'de düşüş olduğu belirtilmişti.'' açıklaması hakkında düşünceleri sorulan Gümrükçü; '' Anket İzmir çapında bir anket çalışması olduğu için özel bir anket çalışması değildir. Ankette özel olarak Çiğli Karşıyaka ve Bornova ile ilgili sorular yoktur. Bizim kendimizin yaptırdığı ankette 2018 genel seçimine göre o zaman yüzde 44 olan oy oranımızı günümüzde yüzde 49-50 bandına çıkarttık. Dolayısıyla yüzde 10-12'lik artış sağladık. Çiğli'de her seçimde partimizin oyunu arttırdık. Bizim sloganımızda bile 'seçim kazanmak bizim işimiz ' yazar dedi.

TRAMVAY ÇALIŞMALARI TRAFİĞİ AÇACAK  

Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü; '' Yamaç mahallelerinin ulaşımı zor olduğu için o bölgeler için çalışmalarımız var. Tramvay çalışmaları merkezden gelecek nüfus hareketleri için yapılan bir çalışmadır. Merkezden Çiğli'ye gelecek halk için tramvay Çiğli'ye şarttır. Çiğli trafiği çok yoğun bir bölge değildir. Çiğli ve Narlıdere arasında bir köprü yapılması projesi vardı. Milyarlarca liralık bir proje olması ve doğal hayatı kötü etkileyeceği için proje rafa kaldırıldı. Çeşitli bölgelere trafiği rahatlatmak için alt geçit ve üst geçit çalışmalarımız olacaktır '' açıklamasında bulundu.

ÇİĞLİ'DE PARK SORUNU

8868 sokaktaki park sorununu soran vatandaşa Başkan ; '' 8868 Sokaktaki park malzemelerinin alındığını aktaran başkan çalışmalarımız iki gün içerisinde başlayacaktır.'' açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim