Ayşegül Koç'un sunuculuğunu üstlendiği ''Gün Başlıyor'' programında bugün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken konuk oldu 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Akşener açıklamaları hakkında konuşan Hasan Eken; ‘’İktidar 20 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’ni yönettiği için ülkenin nimetlerine alıştı. Bu nimetleri kaybedeceğini anladığı için Meral Akşener adına bu açıklamayı yaptı. Artık açıklayacakları yeni projeler yok ve kaybedeceklerini gördükleri için bu tür açıklamaları yapıyorlar. Ultra lüks hayatlar yaşıyorlar. Cumhur ittifakının üç tane ortağı var ve bunlardan Büyük Birlik Partisi şu an sessiz eleman konumunda kalıyor. İttifakın iki partisi AK Parti ve MHP kaybedeceklerini düşündükleri için ittifaka yeni üye aramaya başladı.’’ dedi. 

‘’AKŞENER KUMAR MASASINDA OLMAZ’’ 

‘’Adalet ve Kalkınma Partisi artık miladını doldurdu. Son 20 yıla bakıldığı zaman Osmanlıyı yıkıma götüren kapitülasyonlar gibi yabancı devletlere ayrıcalıklar vererek yollar ve köprüler yaptı. Ve artık bunları da yapamamaya başlayınca yeni ortak arayışına çıktı. Meral Akşener dün kendisine olan çağrıya cevabını çok iyi bir şekilde vermiştir. Kumar masasında olmayacağını karşı tarafa bildirmiştir.’’ dedi. 

‘’EKONOMİK AÇIDAN ÜLKENİN BEKA SORUNU VAR’’ 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları hakkında konuşan Esen; ‘’ Türkiye için 2023 seçimleri kader seçimidir. Koskoca bütçe artık ülkenin harcamalarına yetmiyor. Bu bütçe kapitülasyonlara ve SGK açıklarına gidiyor. Ayrıca AK Parti’nin lüks harcamalarına bütçeden ödenekler çıkıyor. Siyasi açıdan baktığımızda ise 7-8 milyon kayıt dışı göçmen var. Bizim güvenlik güçleri yakalamasına rağmen sınırlardan tekrar giriş yapıyorlar. Güvenlik açısından ülkemizin beka sorunu var. 

‘’İNTERNETİ DEĞİL SINIRLARI KAPAT’’ 

 ‘’Taksim patlamasında bir mülteci bu durumu bize yaşattı. Patlamada hayatını kaybedenler için konuşan Esen ‘’ Hepsine Allah Rahmet eylesin. Yaralılara ise acil şifa dilerim’’ dedi. İçişleri Bakanı Soylu mesajı aldığını söyledi. Mesaj almışsa bu mesajı biz de bilmeliyiz. İnterneti kapatacağınıza sınırları kapatın. Bu ülke kolay kurulmadı ve Türkiye’nin gerçek sahipleri Ankara hükümeti değil Türk milletidir. Bizim vergilerimiz ile ayakta kalan hükümet bizim patronumuz değildir. Eğer krallık varsa zaten vatandaşlık olmaz bunun adı kulluktur.’’ açıklamasında bulundu. 

‘’VATANDAŞ GEÇİM SIKINTISI İÇİNDE’’ 

Ekonomi hakkında konuşan Esen;’’ Bir hükümet vatandaşının geçimini sağlayamıyorsa artık gitmesi gereklidir. Enflasyonun artma sebebi tamamen yanlış politikalardır. Türkiye’de hükümet olarak bütçeyi düzenli olarak kullanmıyorsanız. Dış ticaret sürekli açık veriyorsa enflasyonun artması gayet normaldir. Enflasyonun artma sebebi kötü yönetimdir. Türkiye büyüyor diyenler gayet haklıdır. Ülkenin büyümesi ile sade vatandaşın aldığı gelir küçülmeye gitti. Bölüşüm de adil davranılmadı. Zengin büyümeden fazla pay alırken, sade vatandaş büyümeden faydalanamadı. Zaten ülkede çalışanların yüzde altmışı asgari ücret ile çalışıyorsa büyümeden adil faydalanamaz.’’ dedi. 

''ASGARİ ÜCRET AÇLIK SINIRININ ÜZERİNDE OLMALI''

''Asgari ücret çok büyütülen bir olay haline geldi. Asgari ücret ile geçinen insan sayısı fazla olduğu için tartışmaları da fazla oluyor. Asgari ücret TÜİK tarafından açıklanan açlık sınırının altında olmaması gerekir. Yani 7 bin 400 liranın üzerinde olması gereklidir. Artık asgari ücret ile çalışan gençlere acıyarak bakıyorum. Merak etmesinler CHP iktidarında asgari ücret ile geçinmek zorunda olmayacaklar.''dedi.

SOSYAL KONUT PROJESİ

Sosyal Konut Projesi hakkında konuşan Eken; ''Asgari ücret ile geçinmeye çalışan vatandaş sosyal konut projesi ile ev alamaz. Ben ilk açıklandığı zaman taksitlerin sabit kalmasını söyledim. Taksit ödemeleri artışlar nedeni ile ödenemez hale gelecektir. Eğer sosyal konuttan herkes faydalansın istiyorlarsa taksiti sabit ve düşük tutmaları gereklidir. Hatta durumu olmayan ailelere ücretsiz vermelidir.'' dedi.

Editör: TE Bilişim