Brent petrolün varil fiyatı 25 Nisan'dan bu yana ilk kez 100 doların altını gördü. Petrol fiyatları, merkez bankalarının yükselen enflasyonu kontrol altına almak için para politikasını sıkılaştırmasının ardından ekonomilerde beklenen resesyona ilişkin endişelerle düşüş göstermeye devam ediyor.
Brent petrolün varil fiyatı, yüzde 2,88 azalarak 99,8 dolardan işlem görüyor. Brent petrol varil fiyatının 25 Nisan'dan bu yana ilk kez 100 doların altına düşmesi dikkati çekti. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varil fiyatı da yüzde 2,82 düşüşle 96,6 dolardan alıcı buldu.
Dün Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı, 11 Mayıs'tan bu yana ilk kez 100 doların altına inmişti.
Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında brent petrolün varil fiyatı 70 doların altına inmişti. Petrole olan talebin ekonomilerdeki resesyon nedeniyle düşmesinin ardından şu an 100 dolar sınırında işlem gören brent petrolün yeniden 70 dolar seviyesine inme ihtimalini de güçlendiriyor. Petrol fiyatlarında gevşeme olması akaryakıtın pompa fiyatlarına da tüketici açısından olumlu yönde yansıyor. Litresi 30 lira seviyesine ulaşan motorinde üst üste yaşanan indirimlere 8 Temmuz’dan itibaren geçerli bir indirim daha bekleniyor. Yapılacak 2,10 liralık indirimle birlikte motorinin litre fiyatı 25 liranın altına inmiş olacak. Uzmanlar brent petroldeki düşüşün devam etmesi ve tıpkı geçtiğimiz yaz aylarında olduğu gibi varil fiyatının 70 dolara kadar inmesi halinde akaryakıt fiyatlarının da 20 liranın altına ineceği görüşünde. Gelirinin büyük bölümünü petrol ve doğalgaz satışından elde eden Rusya’nın bu konuda elini zayıflatma düşüncesi petrolün varil fiyatlarında indirimin devam etmesi yönünde beklentileri arttırıyor.

Editör: TE Bilişim