Son Mühür Tv’de Ayşegül Koç’un hazırlayıp sunduğu ‘Gün Başlıyor’ programı bu ke milyonlarca insanın ilgiyle takip ettiği bir alana pencere açtı. Numerolog ve Yaşam Koçu Nadide Duygu Özsakallı binlerce yıllık geçmişe dayanan numerolojiyle ilgili bilinmeyen ve merak edilenlere açıklık getirdi. 

İşte Nadide Duygu Özsakallı’nın açıklamalarından öne çıkan detaylar... 

NUMEROLOJİ İNSAN TANIMA SANATI 

Numeroloji insan tanıma sanatı olarak özetlenebilir. Taşıdığımız sayıların ve harflerin benlik imajımızda, görüntümüzde, yeteneklerimizde, dengemizde ya da huzurumuzda neye etkisi var ve bunlar kişilere nasıl yansıyor, bunun üzerine yapılan çalışmaları kapsıyor. Harfin ve rakamın olduğu her yerde numeroloji vardır. Pisagor’un ortaya çıkardığı bir sistem bu. Numerolojiyi hayatın ve insanın olduğu her yerde kullanabiliyoruz. 

HER HARF BİR RAKAMA İŞARET EDER 

Bir öğrenciyi tanımaktan tutun, bir şirket hangi markayı kullanırsa daha başarılı olura kadar bunları çalışıyoruz. Markayı kurarken kurucunun da doğum tarihindeki etkiler çok önemli oluyor. Her harf bir rakama işaret ediyoruz. A, S, Ş harfleri 1 numaradır örneğin. Numeroloji, astroloji gibi dallar kanıtlanamadığı için ilim olarak kalıyor. Burada bilime gidemiyoruz. Sadee isim ve soyisimden gidip ben şu numarayım yerine, ben buradan nasıl bir dönüşüm sağlarıma gitmek daha doğru bir yaklaşım olur.  

Z KUŞAĞI DAHA İLGİLİ 

Z kuşağıdaha meraklı olduğu için öğrenci koçluğunda yoğun çalıştık. 7 rakamını temsil ediyorsa mimarlık, iç mimarlık gibi kendi başına daha sessiz çalışmak isteyeceği bir meslek olabilir. Buna göre bölümler seçtik. Üçüncü enerji alanı 5 çalışıyorsa çocukta burada onun sosyalleşebileceği, iletişim halinde olacağı, sabit olmayacağı alanlar öne çıkar. Aile tıp okusun ister ama çocuk güzel sanatlara yeteneklidir bunu aileye kanıtlama çabasına girdik.  

HANGİ RAKAM NE ANLAMA GELİYOR? 

Günün enerjisini toplarken 6 Ocak 2023 gibi, 6, 1, 2, 2, 3 şeklinde tamamını topluyoruz.Burada bize 14 rakamını verir. 14, denge demektir. Eşittir, 1+4 5’e gittiği için de iletişim, yani sosyalleşebileceiniz bir gün demektir.  

2023’te, 2022’den yani 6 rakamından çıkıp 7 rakamına geçtiğimiz için biraz daha ruhsal bir yıl geçireceğiz demektir. 2020’ye benzetebiliyorum, ikisi de daha derinlik, sakinlik isteyen senelerdi. Burada bir tanesinde içe kapattı bizi, 2023’te bunu bireysel olarak, içsel olarak yaşayacağımız bir yıl olacak gibi. İtimat ve güvenle ilgili çok soru soracağız kendimize. 

Kişi bireysel olarak kendi doğum günü, doğum ayı ve 2023’teki 7’yi toplarsa burada bulduğu rakam kaç çıkıyorsa bulduğu yıl o. Örnek ben 20 nisan doğumluyum. 2 artı 4 artı 7 toplamda 13, bu da ben 4 senesine gireceğim demektir. Çıkan rakam 1’se sistem yeniden başlatacağınız bir şey ister sizden. Ya dış görünüşünü değiştir ya da yeni bir iş yap, riske gir mesajı anlamına gelir. 2 senesinde yeni evliyse annecilik dediğimiz anaçlık alanları açılır, yani aşklar gelişebilir. 3 senesinde marka çıkartabilir. Hayatında mutlaka bir hobi edinmesi gerekir. 4 senesi biraz daha 2020’deki pandemi gibi daha kasvetli ve içe kapatıcı olabilir. 5 senesinde kişi ani seyahatlere çıkar. Yeni kişilerle tanışır. 6 senesinde kişi mutlaka bir şehir değişikliği yapar evli değilse evlilikkapıları açılabilir. 7 senesinde daha ruhsal ve dinginlik olması gerekir. 8senesinde daha boluk, bereket ve kariyer var. 9 senesinde de şifa dediğimiz tamamlama olur. Geçmişteki btün yabani otları temizleyin derim. Her rakamın pozitif ve negatif etkilerini göreceğiz.

Editör: TE Bilişim