Ayşegül Koç'un sunduğu ''Gün Başlıyor'' programında bugün Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu konuk oldu. Programda Kavacık üzüm festivali ve Karabağlar çalışmaları konuşuldu.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu; ‘’ 17-18 eylül bu hafta sonu yapacağımız etkinlikte Kavacık üzümü dağıtılacaktır. Okullar da açıldığı için İzmirlilerin hafta sonu gideceği bir etkinlik hazırladık. Vatandaşlara ikramlar ve eğlenceli içerikler hazırladık. Şehirden uzaklaşarak doğanın temiz havası ile buluşabilirler. Büyük bir kalabalık olacağını umuyoruz. ‘’ dedi.

‘’KEMAL KILIÇDAROĞLU’NU DAVET ETTİK’’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu davet ettiğinden bahseden Selvitopu; ‘’ Kavacık festivaline davet ettik. Ancak Kemal Kılıçdaroğlu’nun yoğun bir programı var. Biz Ankara’da kendisine davetiye verdik umarız gelir.’’ dedi.

‘’KAVACIK FESTİVALİ HALKIMIZ İÇİN HAYIRLI OLSUN’’

‘’Kavacık üzümü lezzeti ile büyüler. İnsana yedikçe yeme hissi veren bir meyvedir. Etkinlikte üzüm yarışması olacak. Halk oyunları ekipleri olacaktır. İllüzyon gösterileri olacak. Çocuklarımız için etkinlikler hazırladık. Park yeri için alanlar hazırladık. Park alanları için servisler ayarladık. Etkinliğe gelenler park alanlarından servisler ile araçlarından alınarak etkinlik alanlarına getirilecektir. Aracı olmayanlar için otobüs seferlerimiz sosyal medya hesaplarından yayınlandı. Karabağlar havası ve doğası ile İzmir için büyük şanstır. Bu etkinliğin amacı da tanıtım yaparak Karabağlar’ı halka öğretmektir.’’ dedi.

Muhittin Selvitopu; ‘’ Ülke ekonomisi için bu etkinliklerin önemi çok fazladır. Tarım alanlarının önemini anlatmak için yaptığımız bir etkinliktir. Üzüm için dökülen alın terinin karşılığını çiftçimizin alması için çabalıyoruz. ‘’ açıklamasında bulundu.

EFSANELERİN GECESİ

Türk sporunun köklü kulüplerinden ve çok sayıda değerli isim yetiştirmiş Göztepe'nin tarihi, Karabağlar Belediyesi'nin desteğiyle kapsamlı bir kitaba dönüştü. Kitap ve gece hakkında konuşan Selvitopu; ‘’Belediye olarak Sinan Genç için destek olduk. Kitabın hazırlıkları tamamlanarak basımına katkı sağladık. Gazeteci Sinan Genç tarafından hazırlanan “İsyanla Başlayan Efsane Göztepe” kitabı önemli bir eser oldu.  Göztepe Spor Kulübü için örnek bir çalışma oldu. Göztepeli yöneticilerin çok büyük katkısı olmuştur. Kitap İzmir için çok önemli bir kaynaktır. Göztepe de İzmir’in önemli bir takımıdır.’’ dedi.

TARKAN KONSERİ VE ŞEHİRLERİN KURTULUŞ KUTLAMALARI

İsmail Kahraman’ın açıklamaları hakkında konuşan Selvitopu; ‘’Güzel bir çalışmaydı insanlar tarafından havası bozulmaya çalışıldı. Birçok insan sokakları doldurdu. Tarihe bakıldığı zaman yabancı güçler bölgelerimizi işgal altına aldı. Kurtuluşları da yoğun çabalar ile oldu. Tabi ki şehirlerin kurtuluşları kutlanacaktır.’’ dedi.

KARABAĞLAR YURT DURUMU

‘’Bu yıl eğitim öğretim dönemi geçen pazartesi başladı. Yıkılan okullar deprem tehlikesi nedeniyle yıkılmak durumunda kaldı. Okullar da yoğunluk yaşanıyor. Karabağlar belediyesi olarak okullar için çalışmalarımız var. Kırtasiye kart dağıtımı yaparak öğrencilerimizin ihtiyaçları giderilecektir. Karabağlar’daki esnaftan alışverişlerini yaparak hem esnafımıza hem çocuklarımıza katkı sağlanacaktır. Birinci sınıftaki öğrencilerin hepsine kırtasiye kartı dağıtımı yapılacaktır. ‘’ dedi.

KARABAĞLARDA KENTSEL DÖNÜŞÜM VE SOSYAL KONUT

İmar uygulamaları hakkında konuşan Selvitopu; ‘’ Karabağlarda TOKİ projesi söz konusu değildir. Sosyal konut projesi bizi kapsamamaktır. Ancak Karabağlar’da üniversite alanında 800 civarı vatandaş ile ilgili bir proje söz konusudur. Kentsel dönüşüm alanlarında da konut stoğu var. Arz talep dengesi oturtulması gereklidir. Devletin dönüşüm alanlarına destek vermesi gereklidir. İnşaat maliyetleri de yükseldiği için alıcılara yansıdı. Devletin konuya destek vermesi gereklidir.’’ dedi.

Editör: TE Bilişim