İkinci döneminin son bir yılına giren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu İzmir ve ülke gündemini Son Mühür Tv’da ‘Gün Başlıyor’ programında değerlendirdi. Özellkle kentsel döneüşümle igili yapılması gereken projeler olduğuna işaret eden Muhittin Selvitopu bir dönem daha görev almak istemesindeki en önemli nedenin bu olduğunu vurguladı.  

İşte Muhittin Selvitopu’nun açıklamalarından öne çıkanlar... 

UĞUR MUMCU VE GAFFAR OKKAN 

Katledilen Uğur Mumcu Türkiye’nin yitirdiği çok önemli gazetecilerinden birisiydi. Uğur Mumcu denince benim aklıma hep demokrasi gelir. Çünkü o, yolsuzluğa yanlışlığa karşı yıllarca kalemiyle mücadele etmiş bir insan. Uyuşturucu baronlarını, mafyayı, bunların uzantılarını topluma anlatmış bir isimdi. Onu rahmetle ve minnetle anıyoruz. Tıpkı Uğur Mumcu gibi Gaffar Okkan’ı da rahmetle anıyoruz. Bu değerler kolay yetişmiyor, kolay kazanılmıyor. 

KARABAĞLAR’DA 114 OKUL VAR 

Bi eğitime her zaman destek oluyoruz. İlçemizde 114 okul var. Bunların içinde girmediğimiz okul kalmadı. Bakım, onarım ve tadilatları konusunda ihtiyçları neyse elimizden geldiği oranda karşılıyoruz. Ayrıca dersanemizde bin 500’e yakın öğrencimize eğitim desteği veriyoruz. Eğitimin başında üç bin 500 öğrencimize kırtasiye kart dağıttık. Okullar dışında semt merkezlerimizde de bir eğitim var. Oralarda özellikle ev hanımlarında kurslar açılarak onlara destek oluyoruz.  

TÜRKİYE’NİN TEMEL SİSTEMLERİYLE OYNANDI 

Bana göre Türkiye’nin temel sistemleriyle oynandı. Deneme tahtasına döndük. Bunlar da ülkeye zarar veriyor.  

ÇALIŞANLARIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEDİK 

Ekim ayında çalınalarımızla toplu sözleşme görüşmeleri başlamıştı. Geçtiğimiz günlerde toplu sözleşmeyi tamamladık. Sendikamızla bir uzlaşma noktasına ulaştık. Çalışanlarımız dayapılan toplu sözleşmeden memnunlar. İdari olarak ekonomik anlamda bizi biraz zorlayacak ama çalışanların moral motivasyonu açısından aldıkları ücrete tatmin olmaları lazım. Toplu sözleşmede önümüzdeki 6 aylık enflasyon oranını da dikkate aldık. Amaç çalışanı enflasyona ezdirmemek.  

SEMT MERKEZLERİMİZ 

Bahar ve Çalıkuşu’na hitap edecek semt merkezimiz şubat ayı itibarıyla tamamlanacak. Üçyol Uğur Mumcu Parkı yanındaki tesisin ihalesini yaptık. Çok büyük ilgi oldu. Süreç devam ediyor. En yüksek yıllık 3 milyon 200 bin lira civarında bir rakam ortaya çıktı. Süreç tamamlandığında o tesisler yeniden açılacak.  

BÜYÜKŞEHİR YASASINDA SIKINTI VAR 

Büyükşehir Belediyesi her ile belediyesiyle ‘Temiz İzmir’ konusunda çalışmalar yapıyor. Biz de ‘Temiz Karabağlar’ için çalışıyoruz. Türkiye’de ayrı bir sıkıntı Büyükşehir Belediye yasası. Caddeler büyükşehire veriliyor, sokaklar ilçe belediyesine veriliyor. Bazen bu görevler birbirine karışıyor. Tam istenen hedefe ulaşılamıyor. Büyükşehirle bir araya gelerek bu konuda karışıklığı önlemek için ne yapılması gerektiğine bakıyoruz. Temizliği koordine içinde yapmak için iyi bir toplantı oldu.  

DEVAM EDEN PROJELERİMİZ 

Bu görev dönemimizde pandemi ve deprem gibi olaylarla karşılaştık. Devlet kurumları arasında koordine sağlayarak Karabağlarda sorunları birikte aştık. Biz yatırımlarımızı kesmeden devam ettirdik. Çalıkuşu Semt Merkezimiz devam ediyor. Çalışması devam eden sosyal merkezimiz var. Gençlik merkezi bizim için çok önemli, o konuda çalışmalar da hızlı bir şekilde devam ediyor. Hedefimiz bu yıl onu tamamlamak. Başlatacağımız projeler var. Yeşilyurt Pazaryeri, Ali Fuat Cebesoy da kültür merkezi projemiz var. Üçkuyular’da pazaryeri projesi var, kamulaştırmalarla ilgili çalışmalar var. Elimizde daha bir sürü uygulamaya koyabileceğimiz projemiz var. Bu yıl asfaltlamaya ağırlık vereceğiz. Bir yandan sahadaki çalışmalarla diğer yandan bürokratik olarak tamamlamanız gereken çalışmalarla uğraşmak zorundasınız. Karabağlar’ı hedeflediğimiz modern, insanların huzur içinde yaşayabildiği bir ilçe haline getirme yolunda hedefe yürüyoruz.  

BİR DÖNEM DAHA GÖREV YAPMAK İSTİYORUM 

Daha önce de söylemiştim, bir dönem daha görev yapmak istiyorum. Bunun sebebi projeleri daha da pekiştirmek, geliştirmek. Başka bir amacım yok. Bazen konuşmalar olur, ‘iki dönem yeterlidir’ şeklinde, bana göre de iki dönem bir belediye başkanının kendini ifade etmesi açısından yeterli olabilir. 10 yıllık bir süreç az değildir. Ama Karabağlar’da durum farklı. Karabağlar çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu bir kent parçamız. Bu 10 yıllık süre o yüzden yetmiyor. Benim adaylığımı düşünme sebebim de bu. O yüzden de görev verilirse bir dönem daha bu görevi üstlenmek istiyorum.  

Aşık Veysel projemiz onaylandı. Bir iki ufak düzeltme var onları bekliyoruz. Bunlar uygulamaya geçecek. Bu uygulanma süreçlerinde de görev almak istiyorum. Kentsel dönüşümde bakanlığın 540 hektarlık alanda çalışması var. İnşallah genel başkanımıı da cumhurbaşkanı yaptıktan sonra kentsel dönüşümü daha da hızlandıracağız.  

ŞENOL ASLANOĞLU’NA BAŞARILAR 

CHP İzmir İl’in yeni başkanı Şenol Aslanoğlu’yla önceden bir tanışıklığım yoktu, ismini duymuştum. Tanıştık, burdan da ona başarılar diliyorum. İl başkanlığı kolay görev değildir. Zor bir görevdir, bizim partimizde daha da zor bir görevdir.  

HALK BU İKTİDARA ARTIK YETER DİYECEK 

Seçime üç aylık bir süre var. Çok uzun bir zaman değil. Bu seçimlerden başarılı çıkmamız gerekiyor. Başaracağız bunu. Türkiye orlukları aşmayı bilen bir ülke. Her zaman aklı selim davranmıştır. Zor zamanlarda karar vermesini iyi bilen bir toplumuz. Bence iktidara yeterince uzun bir süreyi verdi. Bu seçimde Millet İttifakı’nın hedefine ulaşacağını tahmin ediyorum.  

Millet İtifakı’nda olsun,altılı masada olsun en büyük pay gene başkanımıza ait. Bence onun hakının teslimedilmesi gerek. Cumhurbaşkanlığı adaylığı da genel başkanımızın olmalı. Toplum bu seçide bu ekonomik koşullarda mevcut iktidara ‘yeter, sen dinlen artık’ diyecektir. 

Editör: TE Bilişim