Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı verilere göre İzmir yarından güneşli ve sıcak havalara bir kaç günlüğüne ara verecek. Yarından itibaren kent yağışlı hava dalgasının etkisine girecek.  

Müdürlük cumartesi günü İzmir'in Kentin kuzey ilçeleri Dikili, Bergama ve Kınık ilçeleri için turuncu kod diğer ilçeler için de sarı kod uyarsında bulundu. 

SICAKLIKLAR DA DÜŞECEK 
Salı gününe kadar etkisini sürdürecek olan yağışlı havanın kuvvetli sağanak ve gök gürültülü olması bekleniyor. Yağışlı hava ile birlikte hava sıcaklıklarının da düşmesi bekleniyor. Cumartesi günü 22 derece olan sıcaklığın Pazar günü 19 dereceye ve pazartesi günü ise 20 dereceye kadar inecek. Salı gününden itibaren sıcaklıklar yeniden yükselecek. 

VATANDAŞLARA UYARI 
2. Bölge Müdürlüğü’nün açıklamasında “Bu gece saatleri ile yarın (11.06.2022 Cumartesi) görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların İzmir il genelinde kuvvetli (21-50 kg/m²), kuzey ilçelerinde (Dikili, Bergama, Kınık) yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr, hortum oluşma riski, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” denildi. 

Meteoroloji'nin uyarısını İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de sosyal medya hesaplarından paylaştı. 

Editör: TE Bilişim