Adli Mahkûm Yakınları Ayrımsız Genel Af istemekte haklıdırlar. Çünkü; 15 Temmuzda 4850 hâkim ve bunun dışında binlerce kolluk kuvveti terör suçuyla görevden alındı bunların verdikleri kararların hazırladıkları evrakların ne kadar doğru olduğu konusunda vicdanlar sorgulanmalıdır. Adaleti silah olarak kullanmış olan bir örgütün üyelerinin verdiği kararlarda yok hükmünde sayılmalıdır. Adalet bakanı Bekir BOZDAĞ’ın konuşması adli mahkûmların haklı isteklerinin sebeplerini de ortaya koymaktadır.

Mahkumların tekrar suça karışmayacaklarına en güzel örnek; Açık cezaevinden pandemi sebepli mahkûmlar, suç ayrımsız izine gönderilmişler, 2,5 yıldır tekrar suç işlememişler topluma adapte olmuşlar aslında kapalı cezaevlerindekilere referansta olmuşlarıdır Her insan ikinci bir şansı hak eder sözüne en iyi örnek bu durumdur ki; birde adil yargılanma hak ihlali söz konusu iken şans istemekte ayrı bir gurur kırıcı durumdur. Rahşan affında cezaevine geri dönen 640 kişi % 1,7 olduğu istatistiklerde rahatlıkla görülmektedir.

DİYARBAKIR ANNELERİNİN ÇOCUKLARINA AF VARKEN DİĞER MAHKUMLARA DA AF VERİLMELİ

Siyasiler af konusunu gündem ettiğimizde söylemler devlete karşı işlenen suçları devlet affedebilir, kişilere karşı işlenen suçları kişi affetmeli diyorlar. İstatistiklere baktığımızda Cezaevlerindekilerin %65 i kamudan ceza almış insanlar. Devlete karşı işlenen suç 84 milyon 680 bin 273 kişiye karşı işleniyor. Hâlbuki kişiye karşı işlenen 1 kişiye karşı işleniyor hatta kişiye karşı işlenen suçların %65’i kamu davası olarak açılmış. Davalara kamu davası, şikâyetçisi var ya da şikâyetçisi yok diye bakmadan Devletimizde inisiyatif alıp vatandaşlarını barıştırabilir.
Aralarında genel affa uğramış her suçtan sığınmacıları ülkemize aldık kucakladık. Kendi vatandaşlarımız içinde Devlet-Vatandaş arasında, Vatandaş-Vatandaş arasında Barışmayı kucaklaşmayı sağlayabiliriz.
Milyonlarca adli mahkûm yakınlarının haklı arayış -sesine -sessiz kalmayacağınızı biliyoruz. Diyarbakır annelerinin çocuklarının terör suçları nasıl affediliyorsa, Mahkûm annelerinin çocukları da devletimizin şefkatiyle ayrımsız bir şekilde affedilmelidir.

AYRIMSIZ AF VE SİCİL AFFI GEREKLİDİR

Affetmenin çok önemli bir konu olduğu bilinerek suç ayrımına gidilmeden izindeki ve kapalı cezaevlerindeki mahkûmları kapsar şekilde Adli Mahkuma ''AYRIMSIZ AF'' ilanı ile birlikte ''SİCİL AFFI'’da verilerek insanlar yeniden hayata döndürülmelidir.Bu konuya siyasi olarak bakmadan vicdani insani olarak tüm Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruşları, Medya Basın Yayın Kuruluşları ve Halkımız destek vermelidir

GECMIŞ VE IZLERI TEMIZLENMELIDIR
İnsan Hakları Beyannamesi içeriğinde şöyle der: “Cezaevinde bir masum varsa bin suçlu aramızda gezsin. Bu masumun siz yada sizin çocuğunuz olduğunu düşünün!"İncinsen de incitme", “Düşmanının da bir insan olduğunu unutma”

Editör: TE Bilişim