UKOME'nin Mart ayı toplantısında alınan karar gereği İzmir'deki toplu ulaşım fiyatları TÜİK'in açıkladığı Üretici FiyatlarıEndeksi rakamlarına endekslenmişti. Her ayın başına otomatik olarak ÜFE oranı kadar zamlanan ulaşım ücreti TCDD İzmir 3.Bölge Müdürlüğü'nün, UKOME yapısında ilçe belediye başkanlarının yerinin olmadığına yönelik itirazı yargıya taşınmıştı. Açılan davada İzmir 6.İdare Mahkemesi alınan zam kararını şekil yönünden hukuka aykırı bularak iptal etti. 
İzmirliler bu sabah ESHOT ücretlerine zam beklerken indirimle karşılaştı. Ulaşım ücretlerine uygulanan ÜFE zammı mahkeme kararı doğrultusunda geri çekildi. Tam ücret ÜFE kararı öncesi uygulanan 6 lira 50 kuruş öğrenci de 2 lira 20 kuruş oldu.
 
 Mayıs ayından itibaren hem ulaşıma hem de su faturalarına aylık ÜFE oranında artış yapılmıştı.  İzmir 6. İdare Mahkemesi gerekçeli kararında, "Bu durumda Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinin 17/10) maddesi hükmüne aykırı olarak toplanan UKOME Genel Kurulu tarafından alınan dava konusu kararda şekil yönünden hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır" ifadeleri yer almıştı.

İzmirliler bu sabah ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro-Tramvay ücretlerinde artış beklerken şaşkınlık yaşandı. Sabah kent kartları basarken zam değil indirimle karşılaştı. Tam ücret 6 lira 50 kuruş olurken öğrenci de yeniden 2 lira 20 kuruş oldu. Kararla birlikte öğretmen ve 60 yaş kart ücretleri de 5 lira 60 kuruş seviyesine çekildi. 

Yeni Tarife....

Editör: TE Bilişim