İzmir'in Menemen ilçesindeki Erdinç Ahmet Cengiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde atıl depo, yenilenerek yemek üretim tesisine dönüştürüldü. Okul müdürü Metin Akhisar, "400 öğrenci, burada eğitim görüp, çalışıyor. Yemek ve ekmek üretimini öğrenen öğrenciler, sektörde kolaylıkla iş bulup, çalışabiliyor" dedi.

Erdinç Ahmet Cengiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki 500 metrekarelik atıl depo, hayırseverlerin de desteği ile düzenlendi. Eski eşyalar kaldırıldı, depo alanı izole edildi, alan bölümlere ayrıldı. Depo, 3 atölye, 1 ekmek üretim yeri ve 1 idari odadan oluşan tesise dönüştürüldü. Yiyecek- İçecek Hizmetleri atölyesinde çalışan liseliler, Menemen Hükümet Konağı'ndaki memurlar ile 5 ayrı anaokulundaki öğrenciler için yemek hazırlıyor.

Depodan yemek fabrikasına dönüşen tesis ile ilgili bilgi veren Erdinç Ahmet Cengiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Metin Akhisar, "Burası atıl depoydu, şimdi bir üretim tesisi. 400 öğrenci, burada eğitim görüp, çalışıyor. Seri şekilde çalışan öğrenciler, bir firmada nasıl çalışması gerekiyorsa bire bir öğreniyor. Belli sürede, önemli kapasitede yemek ve ekmek üretimi öğrenen öğrenciler, sektörde kolaylıkla iş bulup, çalışabiliyor" dedi.

'ÖĞRENCİLERİMİZ ARANAN PERSONEL OLUYOR'

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Sedef Anaç Eker ise "Branş öğrencilerimiz, usta öğreticilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte eğitim görüyor. Stajlarını da tamamlayan öğrencilerimiz sektörde aranan personel oluyor. Günümüzde gastronomi revaçta. Bu nedenle rahat iş buluyorlar" diye konuştu. 11'inci sınıf öğrencisi Elif Tatar (16) da "Yaptığım yemekleri insanlar seviyor. Bu nedenle bu bölümü tercih ettim. Uygulamalı ve teorik eğitimlerle de kendimi geliştiriyorum" dedi. (DHA)

Editör: TE Bilişim