Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akbaş, RATEM’in düzenlediği yarışmada dereceye giren eserlerden oluşan sergide 35 ödül almış eserden 6 tanesine sansür uygulamış "İslam'a küfredenlerin fotoğraflarını koydurmam" diyerek sergilenmesine izin vermemişti. Dekan Akbaş’a bir tepki de Habertürk yazarı Kübra Par’dan geldi. Köşe yazısında yaşanan gelişmeleri değerlendiren Kübra Par RATEM’in korsanla mücadele kapsamında düzenlediği ‘Aklıma Bir Fikir Geldi’ adlı yarışmanın seçici kurulunda kendisinin de yter aldığını hatırlatarak Dekan Akbaş’ın tutumunu ‘akılalmaz’ olarak nitelendirdi.

İşte Kübra Par’ın konuyla ilgili paylaşımı…

Türkiye’nin korsan kitap satışı konusunda sicili epeyce kabarık. Buna bir de internetten kaçak yolla indirilen film ve müzikler eklenince telif bilinci konusunda ne kadar kötü bir noktada olduğumuz görünüyor.

İşte, Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği RATEM, bu soruna dikkat çekmek ve üniversite öğrencilerini korsanla mücadele konusunda bilinçlendirmek için 2009’dan beri üniversiteler arası bir yarışma düzenliyor.

“Aklıma Bir Fikir Geldi” adlı yarışmanın seçici kurulunda bu sene ben de varım.
Proje kapsamında farklı şehirlerdeki üniversitelerde paneller ve sergiler de düzenliyor.

Dün Gaziantep’teki programda akılalmaz bir olay yaşandı.

Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akbaş, dereceye giren eserlerden oluşan sergide 35 ödül almış eserden 6 tanesine sansür uyguladı. "İslam'a küfredenlerin fotoğraflarını koydurmam" diyerek sergilenmesine izin vermedi. Ayrıca "Burası benim yetkimde" diyerek fakültenin fuaye alanını da vermedi.

Peki koskoca dekanın ‘sakıncalı’ bulduğu afişlerde ne vardı?

Kendi gözlerinizle görün diye aşağıya da ekliyorum.

İlk görselde en çok korsan baskısı yapılan kitapların adı sıralanıyor. Aralarında Sabahattin Ali’nin meşhur romanı “Kürk Mantolu Madonna” da var.

E ne var bunda diyeceksiniz?

Olay çıkaran dekanımız “Kürk Mantolu Madonna”yı Amerikalı şarkıcı Madonna zannediyor!

Daha bitmedi.

Afişlerde geçen “Orhan Gencebay”, “Rihanna” ve “Aydınlar” kelimelerini de sakıncalı buluyor. Bütün bunların İslam’a küfür olduğunu iddia ediyor!

fotoğrafta görünen bir genç kızın straplez bluz giymesine kafayı takıyor.

Kürk Mantolu Madonna romanını şarkıcı Madonna zannediyor ama Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden birinde dekanlık yapıyor.

Bu saçmalık karşısında YÖK’ü soruşturma açmaya davet ediyorum.

Yüce dinimize en büyük zararı bu tür bağnazlıklar veriyor.

Editör: TE Bilişim