Kınık Belediyesi’nin katkıları ile 4 Eylül Pazar günü Kınık’ta gerçekleştirilecek olan AVİS Türkiye Tırmanma Şampiyonası 5. Ayağı yarışları lansman toplantısı Poyracık Aqua Park Tesislerinde yapıldı. Düzenlenen lansman toplantısında Kınık kaymakamı Abdurrahman Çelebi , Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, İzmir Motor Sporları ve Otomobil Kulübü(İMOK)Başkanı Erkan Yanıkoğlu,Yarışmanın sponsorlarından Yaşaroğlu Otomotiv temsilcisi Yaşar Özkan ,Ülkü Motor Sporları Başkanı Ümit Ülkü, Kınık Kamyoncular kooperatif Başkan vekili Bülent Türker ,çok sayıda yarışçı ve basın mensubu katıldı. AVİS Türkiye Tırmanma Şampiyonası 5. ayağı olan Kınık etabı hakkında bilgi veren İMOK Başkanı Yanıkoğlu “5. ayağını Kınık’ta gerçekleştireceğimiz AVİS Türkiye Tırmanma Şampiyonası için hazırlıklarımız tamamlandı. 5.8 km uzunluğundaki Kınık/Köseler yolunda 3 çıkış olarak koşulacak olan yarışta 4 kategoride 30 sporcu mücadele edecek. Gerek sporcularımız gerekse seyirciler açısından keyifli bir yarış olabilmesi için gerekli bütün çalışmalar yapılmıştır.Kınık’ta yarışıyor olmak hepimize ayrı bir heyecan veriyor.Sayın kaymakamımızın ve sayın belediye başkanımızın katkıları ile eksiksiz olarak harika bir yarış olacağına inanıyoruz.Kınık’ta ilkini gerçekleştirdiğimiz yarışın bundan sonra her yıl gerçekleştirilmesi konusunda hem fikiriz. Sayın belediye başkanıma katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz ve kazasız bir yarış olmasını diliyorum. “

Yarışmadan duyduğu heyecanı ve sevinci konuşmalarında dile getiren Kınık Kaymakamı Çelebi ise “Göreve başladığım günden beri Belediye Başkanımız ilçenin tanıtımı için katma değeri yüksek organizasyonlara imza atıyor. AVİS Türkiye Tırmanma Şampiyonasının Kınık’ta yapılıyor olması bize ayrı bir mutluluk yaşatmaktadır.Emeği geçen herkese teşekkür eder, kazasız ve keyifli bir yarış dilerim” dedi.

Ülke çapında çok önemli sporcuların yarışacağı AVİS Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın Kınık’ta yapılıyor oluşundan duyduğu mutluluğu ifade eden Başkan Doğruer “1960’lı yıllardan beri yapılan bu prestijli yarışa ev sahipliği yapmak ilçemiz için çok değerli ve mutluluk verici. AVİS Türkiye Tırmanma Şampiyonası Kınık’ta ilk kez yapılacak fakat bu son olmayacak. Bu organizasyonda da önemli olan Türkiye’nin dört bir yanından ilçemize gelen misafir yarışmacılarımıza Kınık misafirperverliğini göstermek ve ilçe halkımızı seyir zevki yüksek motor sporları ile buluşturmaktır. Yarışmanın ilçemizde gerçekleşicek olan 5. ayağına sponsor olan Yaşaroğlu Otomotive ve Kınık adına katkı sunan başta sayın Kaymakamımız Abdurrahman Çelebi olmak üzere emeği geçen herkeze çok teşekkür ederim. 4 Eylül Pazar günü saat 12’de başlayacak ve saat 18’de Kınık Meydanı’nda ödül töreniyle sonlandırılacak olan organizasyona yarış sever ve spor sever bütün İzmirli hemşehrilerimizi davet ediyorum. Kazasız belasız enerjisi yüksek yarış diliyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim