İzmir'in Kınık ilçesi yeni bir festivale daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Binlerce kişi ,Kınık Belediyesi Sucahlı Kavun Festivali'nde bir araya gelecek.
Bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan Sucahlı Kavun festivali için hem Kınık da hem çevre il ve ilçelerde heyecan dorukta.

Festival pek çok etkinliğe sahne olacak. Eylem Asena Aslan'ın sunuculuğunda gerçekleşecek olan festival, 28 Ağustos Pazar günü Kınık Sucahlı Köy Camisnde okunacak mevlit ile başlayacak . Ardından , Sucahlı meydanında verilecek köy hayrı ile devam edecek. Mehteran konseri, Halk oyunları, Yarışmalar ve Meşhur Sucahlı kavununun tanıtımının yapılacağı şenlik,Turgay Başyayla'nın sahne alacağı konser ile sona erecek.

Festivale gelen vatandaşlar hem meşhur Sucahlı kavununun tadına doyacak hem de yapılacak etkinlik , gösteri ve konser ile festivalin keyfini çıkaracak.Katılımın ücretsiz olacağı festivalde yöresel ürünlerin sergileneceği bir sergi alanı da yer alacak. Ayrıca Vatandaşlara Kınık Belediyesi tarafından meşhur Sütlü kavun  ikram edilecek ve kavundan oluşan 12 çeşit reçel de tanıtılacak.

Kınık Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılacak olan Kınık Belediyesi Sucahlı Kavun Festivali'ne tüm halkımız ,Derneklerimiz, Stk Üyeleri ve  Basın Mensupları davetlidir.

Editör: TE Bilişim