Ayşegül Koç'un sunduğu ''Gün Başlıyor'' programında bugün CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır konuk oldu. Programda İzmir ve ülke siyaseti ele alındı.


Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır; ‘’ Seferihisar kampı her yasama yılına girmeden önce sosyalleşmek ve meclis çalışmaları hakkında bilgi paylaşımı için düzenlenen bir çalışmadır. İzmir’de olmasının amacı İzmir’in kurtuluşunun 100.yılı sebebiyledir. Çeşitli sunumlar ile meclis çalışma faaliyetleri ve kanun tekliflerinin paylaşıldığı bir sunum gerçekleşti. Ekonomi üzerine sunumlar yaparak ekonomi masamızın gücü gösterildi. Sadece günü kurtaran bir sunum olarak değil. Geleceği inşa eden bir sunum hazırladılar. Herkesin tartışılmasının istendiği konular ele alındı.’’ dedi.


KILIÇDAROĞLU’NUN ‘YANIMDA MISINIZ ?’  MESAJI 
‘’Halkımız sıkıntı çekmektedir. Ancak umutsuzluk olmamalıdır. Türkiye’yi aydınlığa çıkaracak partinin Cumhuriyet Halk Partisi olacağı mesajını verdik. Genel Başkanımız ekonomik verilerle Türk Lirasının değersiz hale gelmesini anlattı. Eskiden 128 milyar dolar derken şu an 203 milyar dolar diyoruz. Bu para nereye harcandı. Onun yandaş ekonomistleri dışındaki ekonomistler ülkenin durumu görüyor.’’ dedi. 
‘’Kur Korumalı Mevduat hesabı tüyü bitmemiş yetimin hakkıdır. Faiz haramdır diyen zihniyetin anlayışı bu olamaz. Bankalar yüzde 12 faizi ile aldığı parayı vatandaşa yüzde 30 faiz ile veriyor. Bankalar kazançlarına kazanç ekledi. Yüzde 500 kazançla bankalar zenginleşti.’’ açıklamasında bulundu.


‘’Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun bize katılın çağrısı olmuştur. Yan yana omuz omuza yürümeliyiz çağrısıdır.’’ dedi.


SANAYİCİYE ÇÖKME VERGİSİ
‘’Güneş enerjisine çökme girişimi olmuştur. Sanayicilere güneş enerjisinden ürettiği elektriğin bedelini ödeme vaadi vermişlerdi. Ancak hükümet sanayicinin fazladan ürettiği enerjinin parasını ödememe kararı aldı. Buna da çökme vergisi denildi. Dolayısıyla bu şartlarda iktidar halkın arasına giremez oldu.’’ açıklamasında bulundu.


‘’VATANDAŞ SOKAKTA MUTSUZ’’
Vatandaşla temaslarından bahseden Sındır; ‘’Halkın arasına girdiğimizde esnaf ve vatandaşlar mutsuz durumdadır. Elektrik giderleri nedeniyle klima çalıştırmıyorlar. Çoğu iş yeri ışıklarını yakmıyor. Kazandığı üç kuruşu devlete fazlasıyla ödüyor. Halk için de durum aynıdır. Bir yıldır ekmek fiyatı yüzde 101, Dana eti yüzde 95 zam gördü. Halk bu zamlar ile mutsuz durumdadır.’’ dedi.
‘’Sanayici de mutsuz, elektrik fiyatları yüzde 322 arttı. Sanayide kullanılan doğalgaz yüzde 273 arttı. Elektrik fiyatlarında 5 kat artış var. Yani Cumhurbaşkanı kendi söylediklerine inanıyor mu ? Yoksulluğu yönetmeye çalışan bir iktidar söz konusudur. ’’ dedi. 


SOSYAL KONUT PROJESİ
‘’Cumhuriyet Halk Partisi olarak devletin asli görevi barınma gibi ihtiyaçları karşılamasıdır. Halkı ev sahibi yapacak projeler bizim için de olumludur. Biz her zaman destek veririz. Önemli olan makul fiyatları olmasıdır. Başvurularda devlet kasasına 2.5 milyar lira para koymuştur. Başvuru ücretleri olmamalıdır. Dolayısıyla ihtiyaç sahibi insanlar için yapılması takdir edilir. Ancak uygulanabilir olacaksa olumludur. ‘’ dedi. 

İZMİR’İN KURTULUŞU ETKİNLİKLERİ
‘’İzmir için yaşanmış en büyük kutlama olmuştur. Tarihimiz için çok önemli bir olaydır. Vatanımıza ve topraklarımıza göz dikmiş emperyalistlerin denize döküldüğü bir olaydır. İzmir’in kurtuluşunda Tunç Soyer’in konuşması çok anlamlı ve içi dolu bir konuşmadır. Oradaki bir sözünü çarpıttılar. Osmanlı Devleti’ni kötülemeye yönelik bir söz olmamıştır. O zamanki devlet bizim devletimizdir. O zaman yaşayan halkta bizim halkımızdır.’’ dedi. 

MECLİS 1 EKİMDE AÇILIYOR

''Bütçe çalışmaları ile meclis açılacaktır. Bütçe iktidar tarafından parça parça getirilmiştir. Hükümetin bütçesi gerçekçi değildir. Halkın ihtiyaçlarını karşılamamaktadır. Bu bütçe dönemi de seçim öncesi bir bütçe dönemidir. Gördüğümüz eksikleri her zaman halk için dile getiriyoruz. Ancak hiçbir zaman söylediklerimiz onaylanmıyor.'' açıklamasında bulundu.   

Editör: TE Bilişim