İzmir'de gün boyu etkisini sürdüren kuvvetli rüzgar nedeniyle Konak ilçesinde Alsancak Garı önünde bulunan bir ağaç yola devrildi. O esnada yolda seyir halinde araç bulunmaması olası bir felaketin önüne geçti. Ağacın devrilme anı seyir halinde bulunan bir araç kamerası tarafından kaydedildi. Öte yandan, Bornova ilçesi Yeşilova Mahallesinde de fırtına nedeniyle bir ağaç devrilerek, park halindeki otomobillerin üzerine düştü. Olayda yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar oluştu.

KONAK'TA ÇATI ÇÖKTÜ

Konak ilçesinde fırtınanın etkisiyle tek katlı bir evin çatısı çöktü. O sırada evde bulunan Fehmi A. (22), komşuları tarafından kurtarıldı.

Olay, akşam saatlerinde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Toros Caddesi’nde bulunan tek katlı bir evde meydana geldi. Fırtınanın etkisiyle tek katlı evin çatısı, o sırada evin içerisinde bulunan Fehmi A.'nın üzerine düştü. Gürültüyü duyan mahalle sakinleri çatısı çöken evin önüne koştu. Ali Ataberk Kılıç (21), evin içerisinde mahsur kalan Fehmi A.'yı çıkarttı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis, AFAD ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Fehmi A.'nın durumunun iyi olduğu bildirildi.

'KOMŞU 'İÇERDE BİRİLERİ VAR' DEDİ. BEN DE İÇERİ GİRDİM'

Çöken çatının altında kalan genci kurtaran Ali Ataberk Kılıç, "Biz derneğimizde oturuyorduk. Bir gürültü geldi. Dışarı çıktık, dedik herhalde yukardan bir şey düştü. Evin çatısı çökmüş. Karşı komşu 'içerde birileri var' dedi. Ben de içeri girdim. İçeri girdiğimde bir kişi vardı, panik halinde titriyordu. 'Aileme ulaşmam lazım' dedi, cep telefonunu bulmamı istedi. Ama bulamadım. Kendinde değil gibiydi. Dışarı çıkardım" dedi.

TUĞLA DUVAR KADINLARIN ÜZERİNE YIKILDI

Bayraklı ilçesinde fırtınanın etkisiyle terasın çevresine örülen tuğla duvar o sırada ekmek yapan kadınların üzerine devrildi. Tuğla yığınları altında kalan 3 kadın yaralandı. 
Olay, saat 17.30 sıralarında Onur Mahallesi 7357 sokaktaki 3 katlı apartmanın teras katında meydana geldi. Terasta ekmek pişiren, Halime Yıldırak (45), kızı Rümeysa Yıldırak (19) ve komşuları Gülten İşçi'nin üzerine rüzgarın etkisiyle teras çevresine örülen tuğlalar devrildi. Gürültüyü duyan mahalle sakinleri 112 Acil Sağlık Merkezi'ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Tuğla yığınları altında kalarak yaralanan kadınlardan Halime Yıldırak Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, kızı Rümeysa Yıldırak ile komşuları Gülten İşçi ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

'ÇIĞLIK SESLERİNİ DUYAR DUYMAZ ÇIKTIM'

Olayın bulunduğu sokakta oturan Kadir Dayan (16), "Evdeydim, çığlık sesleri duydum. Hava rüzgarlıydı, dışarı çıktığımda çığlık seslerinin hala devam ettiğini duydum. Yukarı çıktığımda duvarların kadınların üzerine çöktüğünü gördüm. İki kişi enkazın altındaydı. Birisini çıkardım diğerine yardım ettim sağ salim çıkmasına. Birisinin yüzünde kan vardı" dedi. (DHA)

Editör: TE Bilişim