İzmir’in değerlerini ve müziklerini öne çıkararak tarihini, kültürünü, insanını, çok yönlülüğünü anlatan İzmir Aşkına Müzikali belgesel oldu. Yönetmenliğini Gökmen Küçüktaşdemir’in yaptığı belgesel, Raşel ve Niko’nun aşklarından yola çıkarak İzmir’in yakın tarihine ışık tutan müzikali mercek altına alıyor. Mübadelede İzmir'i terk etmek zorunda kalan Rum genci Niko, 40 yıl sonra yeniden vatanına dönüyor ve Rachel ile buluşup kaybettikleri yılları yad ediyor. 
İzmir Aşkına Müzikali Belgeseli, 11 Ekim Salı günü saat 20.30’da Karaca Sineması’nda gösterilecek. Belgeselde, içinde birkaç tane sosyal sorumluluk projesini barındıran müzikal projesinin nasıl ortaya çıktığı, gönüllüler tarafından nasıl sahnelendiği ve projenin İzmir Aşkına Platformu’na nasıl dönüştüğü anlatılıyor.
Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nin damar görüntüleme cihazı almasında pay sahibi olan müzikal, Namık Kemal Lisesi'nin kütüphanesinin sürdürülebilir tarım çalışmalarına katkıda bulundu. Aynı zamanda Uluslararası Balkan Türk İş Adamları Derneği'ne de bağışta bulunan ekip, başarılı ve maddi zorluklar yaşayan çocukların eğitim ve ihtiyaçlarına katkıda bulunmanın da gururunu yaşıyor. Müzikal aynı zamanda merhum gazeteci İsmail Ragıp Geçmen adına İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından yaptırılan kütüphaneye bir bilgisayar ve printer alınmasını da sağladı.

Editör: TE Bilişim