Onlyfans, başlangıçta 2020 ilkbahar ve yaz aylarında Covid-19 salgını yüzünden sokağa çıkma yasağı olduğu dönemde müstehcen içerikler üreten kişilerin siteyi kullanmaya başlamasıyla ana akımın dikkatini çekti. Aboneliğe dayalı sosyal platform, o zamandan beri farklı tarzda içerik üretenlerin para kazanabildiği kendi dünyası olan bir yere dönüştü.

Pandemi boyunca Only fans, yetişkinlere yönelik her şeyin ve daha fazlasının merkezi haline geldi. Aralarında Cardi B ve Bhad Bhabie’nin de bulunduğu büyüyen ünlüler listesi Onlyfans’tan yararlanarak NSFW olmasa da başka yerde bulunmayan içerikleri sattı.

Onlyfans, Ağustos 2021’de müstehcen içeriklerin platformdan kaldırılması kararı aldı ancak site üzerinden geçimini sağlayan kişilerin tepkisi üzerine şirket, politikalarını değişikliğini geri çekti.

Pandeminin zirve yaptığı dönemde kulüpler ve mekanların kapanması ve çalışanlarının yeni bir gelir kapısına ihtiyaç duyması nedeniyle günden güne popülerliğini artıran Onlyfans’ta bugün 150 milyondan fazla üye (kayıtlı kullanıcı) ve 1.5 milyonun üzerinde içerik üreticisi var. Onlyfans, içerik üreticilerinin özel içerikler sunarak para kazanabildiği bir platform. İçerik üreticileri içerikleri ödeme duvarıyla koruyor.

Only fans içeriklerini görebilmenin bedeli 4.99 dolar. Onlyfans ücreti 49.99 dolara kadar çıkıyor. İçerik üreticiler en az 5 dolardan başlayan fiyatlarla bağış veya ücretli gizli mesaj ayarlayabiliyor. Bağışlar ve özel mesajlar içerik üreticilerinin kazançlarını artırmakla kalmıyor, aynı zamanda hayranlarıyla etkileşime girmesine ve sadık bir takipçi kitlesi oluşturmasına yardımcı oluyor.

Editör: TE Bilişim