Gazeteci Hasan Tahsin Kocabaş ; Ayvalığa gidiyorum.Ayvalıktaki Kültür Medeniyetler müzesi çoğu belediyeye örnek olacak bir yer yapmış.
Koku meselesinin arkasında kimler var yazımda da aktardım.İzmirin mezarlıkları da tehdit altında yazımda anlattım.İzmir’in en müstesna ilçesi Bayraklıda 20 Nisan 2020 nüshasından aldığım gazetede 2013'te temeli atılan hastanenin inşaatı 2016'da başladı.İnşaat başlangıcında 36 ayda bitecek denildi.İzmir Miletvekili mütayitzade Necib Efendi 2022'inin ekiminde açılacak demiş.36 ayda bitecek denen inşaat 5,6 yıldır neden bitmedi.
Necib Nasır hazretleri ile yürüyenler olmuştur.Sevgili Murat Atı ile üzerine gittik bu olayın.Cumartesi günü öğrendik bunlar masrafları indirmek için her şeyi yapar.Buraya yürüyerek geldim.Yolda Bayraklıda ne kadar çok hata olduğunu görüyorum.

ZABITALAR NE İŞE YARIYOR

Bu zabıtalar ne işe yarıyor.Hiç mi görmüyor bu eksikleri, Bayraklı bir zombi ilçesidir.
Kapkaranlık parkta dün gece balkonda gayri ahlakı şeyler gördüm.Bayraklı ne hale getirildi.Bayraklının arka sokakları harfiyat sularıyla doldu.Bu sular nerden geliyor.Bu olaylara münferit olaylar diyorlar bunlar her zaman oluyor.Bu koku her yerden geliyor.Deprem habercisi olabilir diye korkuyorum.
Bu şantiyeler mahalle aralarında nasıl pis sularını bırakabilir.Ben şikayette bulunduktan sonra ikinci otoyol olayı patladı.İzmir’de bir garabet var zaten.Eskiden genel kanal çalışmaları yapıldı dünyanın parası harcandı.Belediye başkanlarından daha iyi bilirim.Ankarada okurken otobüsle gelirken İzmir’e geldiğimi kokuyla uyanarak anlardım.Bu o zamanki koku bu koku değil.Çeşme'de özel plaj kapatanlar Bayraklıda denize girilmiyor diyor.Çok da umrandaydı sanki.

ÇEVRE İÇİN PARTİLER BİRLEŞMELİDİR 
Çevre timleri kurulmalıdır.Parti ayrımı olmadan çevre temizlenmelidir.Bu çevre için particilik yapmadan sorunlara çözüm bulunmalıdır.Akşamdan geceye kadar olan saatlerde koku artışı inanılmaz fazla Güzelyalı,Karşıyaka buralar en fazla olan yerler.Bunlarla alakalı şüphelendiğim şeyler var.Harfiyat atıkları ve su arıtma tesislerinden kaynaklandığını düşünüyorum.

MEZARLIKLAR ÇETELERİN
Mezarlıklara gelirsek İzmir’in gelecek 10 yılında mezar sorunu var.7 yıl önce Aziz Kocaoğlunu danışmanı zamanında sayın başkan beni ziyaret etti.Hadi dedi mezarlıkları kontrol edelim.Hepsini dolaşıp rapor çıkardım.Karabağlar paşa köprüsü civarında mezarlıkta 6,7 kişi kelebek bıçaklı bir kişi kapıdan geçirmedi ben ortalığı yıktım.Bazı mezarlıklar itin uğursuzun merkezi oluyor.Her türlü ahlaksızlığın merkezi olmuş durumdadır.Emniyetin elindeki araçlarla devriye gezmelidir.Mezarlıkları Karşıayaka ilçe emniyet müdürlüğü,Gaziemir ilçe Emniyet Müdürlüğü  bölgeleri gezmemelidir.
Yunanlılar İzmir’i işgal etmek gibi planları olduğunu sanmıyorum.İnglizlerin planları olabilir ama.İzmir’i ölümüne seviyorum.İzmirde doğdum.İzmir’in eski basın günlerini geri getirmek için çabalıyorum.

Editör: TE Bilişim