Ayşegül Koç'un sunuculuğunu üstlendiği ''Gün Başlıyor'' programında bugün İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı Evren Laçin konuk oldu, Programda İzmir seyyar esnafının sorunları ele alındı. 

İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı Evren Laçin; ’’ ''2019 yılında güvencesiz çalıştayını, biz katılmadan ekranlar üzerinden izledik. Güvencesiz çalıştayında sigortasız ve günü birlik çalışan insanların hakları anlatıldı. Biz de bu olaydan sonra bu konu hakkında dernek kurmak istedik. Araştırma yaparak, siyasi oluşumları inceleyerek yedi arkadaş bir oluşum kurmak istedik. Tüm siyasi genel başkanları inceleyerek vardığımız sonuçta Kemal Kılıçdaroğlu bizim haklarımızı anlatan tek genel başkan olarak gördük. Onun geldiği toplantılara katılarak, sıkıntılarımızı dile getirdik. Seyyar esnafın sıkıntıları ve taleplerini Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na gönderdik. Ayrıca biz sadece CHP Genel Başkanına değil,tüm siyasi partilere sıkıntılarımızı ilettik. Ancak bizim siyasi bir görüşümüz yoktur. Bütün siyasilere kapımız sonuna kadar açıktır.'' dedi. 

İZMİR SEYYAR ESNAF VE SANATKARLAR MECLİSİ 

''Meclis çalışmaları ile sokaktaki çalışanların hakları için çalışmalar yapmak istedik. Meclis çalışmaları da hep bu doğrultuda ilerledi. Ayrıca siyasi partiler ile yakınlaşmamızın sebebi oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bizimle bağlar kurdu. Ona her zaman yardımcı olduğu için teşekkür ettim. Ancak İzmir milletvekillerini de her zaman eleştirdik. 28 tane İzmir’de milletvekili olmasına rağmen bize sadece HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni destek verdi. Bizi her zaman yok saydılar. Sadece bizden bahseden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu var. Bizi artık siyasetçilerin görmesini istediğimiz için kendi aramızdan sözcü çıkmasını istedik. Kendi aramızdan bir belediye başkanı çıkarabileceğimizi düşündük ve sokaklardan meclise sloganını kullandık. Sonra siyasi partilerden tekliflerin geldiğini gördük. Ancak biz siyasi olarak bir partiyi desteklemedik. Bağımsız olarak esnafın sorunları için çalıştık.’’ dedi. 

SOKAK EMEKÇİLERİ VE GÜVENCESİZ ÇALIŞTAYI 

''Meclis olarak yaptığı ilk çalıştaydan bahseden Laçin; '' Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kendi genel merkezinde düzenledi. İlk çalıştayı biz sosyal medya üzerinden takip ettik. Daha sonra Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu ile bir esnaf çalıştayı düzenledik. Ancak meclis olarak sokak emekçileri ve güvencesiz çalıştayını ilk kez meclis olarak düzenledik. Amacımız sesimizin onlara ulaşmasıydı. Güzel bir çalıştay hazırladık. Çoğu salon dolu olması sebebiyle ufak bir yerde çalıştayı gerçekleştirdik. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de davete katıldı. Bu bizim için çok büyük bir onur oldu. Genel Başkan yardımcılarımız da çalıştaya katıldı.'' dedi.

SIFIR ATIK PROJESİ 

''Atık toplayan arkadaşlarımız yarından endişe duyuyordu. Kağıt toplayarak geleceğe nasıl rahat bakacağım diyordu. Belediye tarafından kağıt toplayıcılar artık kayıt altına alınıyor. Belediyenin ayrıştırma yerlerinde artık motorlar ile 8 saat çalışarak düzenli bir iş bulacaklar. Bu projeyi sonuna kadar destekliyorum. Sıfır atık projesi emekçiler için önemli bir adımdır.'' dedi.

MENDERES HALK MECLİSİ

Halk meclisi hakkında konuşan Laçin; ''Menderes Halk Meclisi ismini koymamızın sebebi yurt dışı çalışmalarında halkın içinde olduğu bir meclis kurmak istedik.Örgütlenerek Menderes'te üreticilerin mallarının değerinde satılması için çalıştık. Market ile üreticiler arasında uçurum olduğunu görerek seyyar esnaf ile üretici arasında köprü kurduk. Aracıları aradan çıkardık. Bu sayede sebze ve meyve hallerini aradan çıkardık.'' dedi.

Editör: TE Bilişim